Mørk sjokolade- og nøttekake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mørk sjokolade- og nøttekake

Du vet det må bli godt når store mengder nøtter og sjokolade forsvinner inn i en kake!

Da jeg var på jentetur til Gøteborg for litt siden, kjøpte jeg med meg et matblad – Mitt Kök – på tur opp på hotellrommet. Planen var å drikke et glass med sprudlings mens vi viftet med tærne og leste hvert vårt magasin. Men, du vet hvordan det er med damer, sprudling og hotell – definitivt ingen tid til magasinlesing! Det måtte pent vente til jeg kom hjem igjen.

Det var massevis av deilige sjokoladekaker i bladet, og jeg måtte prøve meg på denne. Jeg har gjort noen små endringer på den opprinnelige oppskriften. Jeg har blant annet byttet ut de originale valnøttene med hasselnøtter.

I mitt repertoar vil denne sjokoladekaken bli liggende godt definert i både sjokoladekake- og konfektkategorien.

Mørk sjokolade- og nøttekake

Dette trenger du for å lage mørk sjokolade- og nøttekake

Nøttebunner
400 g hasselnøtter
175 g melis
6 eggehviter

Sjokoladekrem
175 g mykt smør
150 g melis
150 g mørk sjokolade
skall av ½ appelsin
2 eggeplommer

Sett stekeovnen på 175 g grader varmluft. Kle 3 stekebrett med bakepapir og tegn en sirkel på 22 cm på hver av dem. Jeg la bunnen av en rundform på bakepapiret og tegnet rundt med en vannfast tusj.

Ha hasselnøttene i en matprosessor og kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete. Ha i melisen og kjør rundt til det er godt blandet.

Mørk sjokolade- og nøttekake

Eggene fra våre egne høner blir pent skrevet dato på etter vasking og før de settes i kjøleskapet. Så får vi hele tiden brukt opp de gamleste eggene først. 

I en helt ren miksmasterbolle pisker du eggehvitene stive. Du kan gjerne bruke trikset vi lærte på barneskolen – at eggehvitene er passe stive når du kan holde bollen opp ned over hodet uten at noe faller ned. Rør nøtteblandingen inn i eggehvitene før du fordeler røren på de tre stekebrettene. Pass på at du får røren godt ut til sirkelkantene hele veien.

Stek alle tre bunnene samtidig i ca. 18 minutter. De færreste stekeovner steker 100 % jevnt over det hele, så for å få jevnt stekte bunner, kan det være lurt å bytte plass på dem en gang midtveis i stekingen. Bunnene skal få litt farge, men det gjør ingenting om de fremdeles er litt myke midt på. Det vil stivne når de avkjøles.

Legg bunnene over på bakerister, men la bakepapiret være på, og la dem avkjøles.

Lag sjokoladekremen. Pisk smøret og melisen hvitt i en miksmaster. I mellomtiden smelter du 100 gram av sjokoladen enten i mikrobølgeovn, over vannbad eller rett i en kjele på svak varme (hvis du har induksjonstopp).

Hell den smeltede sjokoladen i mikseren mens vispene går. Vask appelsinen godt før du river det gule av skallet, på den fine siden av rivjernet, og rører inn både det og de to eggeplommene. Ta ut vispen og rør rundt en gang eller to med en slikkepott, slik at du er sikker på at alt helt nederst i bunnen av miksebollen også blir blandet godt inn.

Fjern bakepapiret på den ene kakebunnen og legg den på et kakefat. Fordel litt i underkant av 1/3 av sjokoladekremen over. Legg på neste kakebunn og fordel like mye sjokoladekrem over den. Så er det klart for den siste bunnen og resten av sjokoladekremen. Bruk en kvass kniv til å skjære av småbiter av resten av sjokoladen og fordel den over. Du kan også rive den på den groveste siden av rivjernet.

Kaken blir ekstra god når den får stå noen timer før servering slik at bunnene blir godt neddynket av sjokoladekremen.

Mørk sjokolade- og nøttekake

Mørk sjokolade- og nøttekake

Mørk sjokolade- og nøttekake

Kos deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon