Lekre petit four

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lekre petit four

Planlegger du selskap? Da bare må du lage disse lekre små petit fourene! De er perfekte å servere i alt fra barnedåp til bursdager og bryllup. De staser opp enhver anledning, spør du meg.

Petit fours, uttales pøtifor og betyr en liten kake. Og hvilke lekkerbiskener de kan bli! Disse små kakene passer perfekt til alle slags festlige anledninger. Fargene og pyntingen kan du variere ut i fra hva og hvem som feires. De kan gjerne lages dagen i forveien.

Du trenger fargepasta til pyntingen. Det er konsentrert konditorgele som du får kjøpt i jernvare- og kjøkkenvareforretninger, og en kakeutsikker. Den jeg bruker, er rund med en diameter på 5 cm.

Når du leser ingredientslista, vil du se at her er det riktig så mange gram med sjokolade som går med. De ferdige små kakene er verdt hvert eneste lite gram!

Lekre petit four

Dette trenger du for å lage 36 små petit four

Kakebunn
100 g mandler
100 g melis
7 egg
300 g finkornet sukker
175 g romtemperert smør
1 ts vaniljesukker
300 g hvetemel
2 ¼ dl melk

Glasur og pynt
700 g hvit sjokolade
1 ¾–2 dl kremfløte
fargepasta i 3 ulike farger
12 bringebær

Lekre petit four

Sett stekeovnen på 180 grader og legg bakepapir i en langpanne. Min panne er 40 x 33 cm.

Skåld mandlene. Ha mandlene i en bolle og hell over kokende vann. La det stå slik til du kjenner at skallet begynner å løsne. Hell ut vannet og fjern skallet. Ha mandlene i en food processor sammen med melisen og kjør til det har blitt helt smulete.

Del eggene i plommer og hviter og ha den ene eggehviten i food processoren. Kjør rundt til det har blitt tykt som råmarsipan.

Ha 250 gram av sukkeret i en miksebolle sammen med smøret og vaniljesukkeret og kjør til det blir luftig og lysere i fargen. Tilsett mandelblandingen og pisk den inn. Så pisker du inn én og én eggeplomme.  Tilsett hvetemelet og melken vekselvis og pisk det inn.

I en annen bolle pisker du eggehvitene og resten av sukkeret til en marengs. Tilsett 1/3 av marengsen i den andre røren og bland det godt før du med store bevegelser rører inn resten for hånd.

Hell røren over i langpannen og stek bunnen på nederste rille i ca. 20 minutter. Sjekk med en kakepinne at den er gjennomstekt. Avkjøl.

Lag sjokoladetoppingen. Knekk opp 300 gram av sjokoladen og smelt den enten over et vannbad eller i mikrobølgeovn. Ta ut 2 ss av den og ha i et lite kremmerhus. Resten fordeler du i 3 skåler. Rør ut ulike konditorgeleer i hver av skålene. Her bruker jeg grønn, rosa og gul.

Lekre petit four

Dekk to stekeplater enten med bakepapir av silicon eller plastfolie. Fordel sjokoladen jevnt utover på ca. en halv stekeplate hver. På den gule lager jeg tynne striper av den hvite sjokolade i kremmerhuset. Sett platene i kjøleskapet til avkjøling. Stans ut. Bruk en stekespade for å løsne dem fra bakepapiret. Hvis sjokoladen har rukket å bli så stiv at den sprekker, lar du den stå på kjøkkenbenken i 5–10 minutter før du stanser ut.

Når kakebunnen er kald, stanser du ut kakene. Legg dem over på en bakerist.

Kok opp kremfløten. Knekk opp resten av sjokoladen og hell over mesteparten av fløten. Rør til det smelter. Sjokoladen skal være tyktflytende. Spe eventuelt med litt mer fløte. Fordel ca. 1 spiseskje glasur over hver kake. Dra glasuren utover slik at den også renner ned på sidene. Sett dem til avkjøling i kjøleskapet.

Legg sjokoladen på toppen av kakene og pynt med resten av den hvite sjokoladen i kremmerhuset og bringebærene.

Lekre petit four

God kakefest!

 

6 kommentarer til “Lekre petit four”

  1. Tusen takk, Maria!
    Ja, jeg kjente det i magen da jeg kjørte hjem i går kveld. Jeg spiste is og kransekake til lunsj tidligere på dagen i går også, så det ble en bra porsjon i løpet av onsdagen, må sies. 🙂

    • Hei Line! Jeg har ikke prøvd å fryse dem ned, men antar at det går veldig fint å fryse dem med sjokoladeglasuren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon