Verdens beste brownie?

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Verdens beste brownie?

Kjenner du som meg et skikkelig stort sjokoladesug innimellom? Kanskje ikke de kjempestore mengdene, men et akkurat passe stort stykke av en saftig og god kake! Ah! Det er skikkelig helg det!

Dette er garantert den kaken jeg har lagd fleste ganger i mitt liv. Veldig kjapp å lage, og alltid like vellykket. Oppskriten fikk jeg fra en god venninne som igjen fikk den da hun var utvekslingsstudent i USA en gang på begynnelsen av 80-tallet.

Jeg hadde aldri verken hørt om, eller smakt, brownie før denne åpenbaringen ble satt foran meg (husk at dette er mange år siden!) Det som kjennetegner er god brownie er at den fremdeles skal være litt bløt inni, at den er ganske kompakt, men ikke tung, og at den er full av gode valnøtter eller pecannøtter.

Verdens beste brownie?

Dette trenger du til 1 kake 
300 g mørk sjokolade
300 g smør
5 egg
430 g brunt sukker
200 g hvetemel
2 ½ ts vaniljesukker
300 g valnøtter

Stekes på 200 grader i 25–30 minutter.
Kle en langpanne med bakepapir.

Del opp sjokoladen i mindre biter og smelt den sammen med smøret over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland hvetemel og vaniljesukker for seg, og grovhakk valnøttene.

Ha den smeltede sjokolade- og smørblandingen oppi den ferdige eggedosisen. Sikt inn hvetemelet og vaniljesukkeret, og rør det sammen med en sleiv. Ha i valnøttene og hell røren over i langpannen.

Stek kaken på nederste rille. Den er ferdig når du har fått en fast stekeskorpe.

Denne kaken er kjempefin å dele opp i mindre biter og fryse ned også. Veldig kjekt å ha i fryseren når det plutselig stikker noen innom.

6 kommentarer til “Verdens beste brownie?”

  1. Deilig var den. Og langpannekaker er så genialt for da blir det litt til fryseren også. Jeg måtte lage uten nøtter, men den smakte fortreffelig alikevel. Takk for super oppskrift.

  2. Denne oppskriften er så enkel og fin og kaka skuffer aldri!
    Har nå skrudd litt og kommet opp med en alternativ deluxe versjon når det skal feires litt ekstra.
    Velger da ekstra mørk sjokolade (80/90%) i røra og legger til biter/chocolate chip av hvit sjokolade (100-300 gram etter «behov»).
    Farlig god 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon