Saftig krydderkake med sjokoladeglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig krydderkake med sjokoladeglasur

Sønnen her i huset bestilte ostekake til 10 årsfeiringen med klassen. Ja vel, tenkte jeg og satte i gang med store mengder kremost og rømme. ”Eh, det var krydderkake jeg mente” var tilbakemeldingen mor fikk da hun ropte tiåringen inn på kjøkkenet for å ta ostekaken  i nærmere øyesyn.

Enden på historien? Ostekaken forsvant i høyt tempo under bursdagsfeiring nr én, og denne lettvinte krydderkaka forsvant i runde nummer to!

Denne krydderkaken fra min svigerinne er fantastisk kjapp å lage og er bestandig en sikker vinner hos både barn og voksne. Den er suveren å ha med i alle sammenhenger hvor en langpanne er påkrevd. Den egner seg også godt til å fryse, om ikke hele kaken går med på en gang.

Saftig krydderkake med sjokoladeglasur

Dette trenger du til 1 langpanne
200 g smør
625 g sukker
4 ts kanel
3 ts natron
725 g hvetemel
1 l kefir

Glasur
100 g smør
250 g melis
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3–4 ss varm kaffe

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme og kle en stor langpanne med bakepapir.

Smelt smøret. Ha alt det tørre i en miksebolle og bland det sammen før du tilsetter kefiren og det smeltede smøret. Rør til du får en glatt og klumpfri røre. Ikke rør mer enn du må, bare rør til alt er blandet. Hell det over i langpanna og stek på nederste rille i 30–40 minutter. I min stekeovn tar kaka nærmere 30 enn 40 minutter å steke ferdig. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en tynn pinne ned i kaka. Kommer pinnen tørr ut, er kaka ferdig.

Når kaka er ute av ovnen, lager du glasuren, for den skal has på varm kake. Smelt smøret i en litt romslig kasserolle. Rør inn melis, kakao og vaniljesukker godt slik at det ikke blir klumper. Tilsett nok kaffe til at får en passe glatt glasur. Skulle det vise seg at du ikke får ut alle melisklumpene, heller du glasuren gjennom en sil og opp på den varme kaka. Fordel glasuren jevnt utover og sett kaka til avkjøling.

Skjær opp i passe stykker og server. Kaka holder seg saftig og god i en lufttett pose eller beholder i 3–4 dager.

Saftig krydderkake med sjokoladeglasur

49 kommentarer til “Saftig krydderkake med sjokoladeglasur”

  1. De er noe som ikke stemmer, har brukt reseptet til punkt å prikke å får rårand på likt med de andre som her kommentert dette. Har også smakt hos andre som har bakt og de er mange som har rårand, men serverer likevel. Noe må hva følsomt men hva? Temperaturen, tiden, kvaliteten på natron ? Blandingen av ingrediensene er de i hvert fall ikke.

    • Hei Stefan!
      Hm! Jeg har aldri fått rårand i min – og jeg har lagd denne mange ganger. Jeg har lært at man ikke skal røre for mye i røren når man lager kaker som dette, for da blir glutenet opparbeidet for mye og et av resultatene kan bli at det blir en rårand i en ferdige kaken. Dette ser jeg at jeg ikke har skrevet i oppskriften, så jeg skal skrive inn at man bare skal røre sammen røren til den er blandet – og ikke mer enn det. Utenom det, har jeg ingen god forklaring for hvorfor det har blitt en rårand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon