Sjokoladekake i langpanne med knallgod glasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 1

Sjokoladekake i langpanne med knallgod glasur

Jippi! En ny sjokoladelangpanne! Det må vi jo ha, ikke sant? Det blir aldri for mange oppskrifter på en god langpannekake!

Dette er en superenkel oppskrift hvor du bruker cirka 30 sekunder på å røre sammen ingrediensene til kaken. Du trenger ikke en gang å finne fram miksmasteren! En bolle og en visp er alt du trenger. Og husker du å ha bakepapir langpannen før du heller i røren, er du da bare 27 minutter unna denne supersaftige langpannekaken.

LES MER! Sjekk ut SONJAS GULROTKAKE i langpanne her!

Dette er en ganske mørk sjokoladekake, men glasuren er til gjengjeld veldig mild og rund i smaken, så de utjevner seg til sammen Vil du ha en mildere kake, kan du halvere kakaomengden i kakebunnen. Da jeg skulle pynte denne kaken gikk jeg ganske så bananas med strøsselflaskene. Det trengs altså ikke så mange runde kuler på toppen av kaken for at den skal smake bra, men den blir litt ekstra festlig med alle fargene på!

LES MER! Trenger du en GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE I LANGPANNE? Det finner du oppskriften på her!

Denne oppskriften er beregnet for en liten langpanne, ca. 25 x 30 cm.

Ingredienser

Sjokoladekaken
450 g hvetemel
350 g sukker
125 g bakekakao
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
2 ts natron
2 ss hvitvinseddik
1.75 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
4.5 dl vann

Kremost- og sjokoladeglasuren
400 g kremost, naturell romtemperert
150 g melis
25 g bakekakao
1.5 ts sitronsaft
kakestrøssel etter eget ønske

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og kle en liten langpanne med bakepapir.

Ha alle de tørre ingrediensene til kaken i en bolle. Bruk vispen til å fjerne eventuelle klumper i melet og kakaoen. Ha i all væsken og rør det kjapt sammen.

Hell røren over i langpannen og sett formen i stekeovnen. Stek kaken i 26-30 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. La kaken avkjøles på en kakerist.

Klart for glasur

Når kaken er avkjølt, er det klart for glasur. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør det sammen, enten for hånd eller pisk det sammen med en kjøkkenmaskin. Rør til du har en glatt glasur uten klumper. Fordel den utover kaken og dryss over ønsket strøssel.

Sjokoladekaken holder seg saftig og god i flere dager. Den er også fin å fryse ned.

4 svar til “Sjokoladekake i langpanne med knallgod glasur”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon