Nok en kake fra Martha Stewarts nye bok «Cakes» er bakt, og nok en kake har raskt forsvunnet fra kakefatet. Jeg tok meg en del friheter i forhold til Marthas originale oppskrift fordi en del av ingrediensene hun bruker ikke er å få kjøpt i Norge. Iallfall ikke som jeg har sett. Så da fant jeg like så godt mine egne løsninger.

Skikkelig god og søt ble den.

Vaniljekake med melkesjokoladeglasur

Dette trenger du for å bake vaniljekake med melkesjokoladeglasur

Vaniljebunn
75 g romtemperert smør
125 g sukker
325 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
2 1/2 dl skummet kulturmelk
3 egg

Sjokoladeglasur
200 g melkesjokolade
175 g mykt smør
125 g melis
25 g kakao
1/2 dl fløte
100 g naturell kremost
sjokopops til pynt

Sett stekeovnen på 180 grader og legg bakepapir i bunnen av en liten langpanne som er 20 x  30 cm.

Pisk smør og sukker til kakebunnen hvitt og luftig i en miksmaster. Det tar 6-7 minutter. I mellomtiden blander du sammen resten av det tørre, i én bolle og surmelka og eggene i en annen bolle. Tilsett det våte og det tørre vekselvis mens mikseren går på den laveste hastigheten. Visp det akkurat sammen.

Fordel røra i langpanna og stek bunnen på nederste rille i ca. 30 minutter. Sjekk med en kakepinne om bunnen er gjennomstekt. Stikk kakepinnen midt ned i kaken. Er den tørr når du tar den ut igjen, er kakebunnen ferdig.

Ta den ut og la den avkjøles på en bakerist.

Vaniljekake med melkesjokoladeglasur

Når kakebunnen er avkjølt, er vi klare for gasuren.

Smelt sjokoladen og sett den til side. Ha det romtempererte smøret i mikseren sammen med melisen og pisk til det blir luftig og ganske så lyst i fargen. Sikt inn kakaoen og pisk den inn før du tilslutt har i kremfløten, kremosten og den smeltede sjokoladen og pisker det inn.

Fordel glasuren over kakebunnen. Pynt med sjokopops.

Vaniljekake med melkesjokoladeglasur

Perfekt kake å ta med seg til hvilken som helst anledning hvor en langpannekake er på sin plass.

Vaniljekake med melkesjokoladeglasur

Nyt!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Yummi! Et spørsmål ang. kremen. Skal fløten piskes til krem før den blandes med kremosten eller skal den være flytende?

    • Hei Grete!
      Det har du veldig rett i! Det skal jo være melkesjokolade i glasuren. Jeg skriver det inn i oppskriften med en gang! Tusen takk for at du sa i fra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *