Krydderkake med eplebiter og sjokoladeglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 50 minutter

Porsjoner: 24

Krydderkake med eplebiter og sjokoladeglasur

Er du én av dem som ikke greier å bestemme seg for om det er krydderkake, eplekake eller sjokoladekake som er tingen? Ja, da er det bare å lage krydderkake med eplebiter og sjokoladeglasur! Her snakker vi tre herlige kaker samlet i én og samme!

KRYDDERKAKEN MIN har i mange år vært min go-to-kake å ha med til alskens avslutninger og ulike kiosksalg. Den er superenkel å lage og jeg har ennå ikke møtt det menneske som ikke liker kaken.

I dagens versjon legger jeg et lag meg epleskiver midt i røren, sånn at resultatet blir en herlig blanding av krydderkake, eplekake og sjokoladekake. Stå i mot den som kan!

Dette er en superenkel kake å lage! Du trenger ikke en gang å lete frem kjøkkenmaskinen. En stor bolle er alt du trenger.

Kaken er kjempefin å fryse ned også. Den den i små serveringsstykker eller i større firkanter, så er du klar for neste kaffebesøk.

PS! Det er helt riktig at det ikke er egg i oppskriften. Jeg får bestandig så mange spørsmål om jeg har glemt å skrive egg

Ingredienser

Kakerøren
650 g eple(r)
200 g smør
550 g sukker
4 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts malt anis
1 ts kardemomme
3 ts natron
725 g hvetemel
1 l kefir

Sjokoladeglasuren
100 g smør
250 g melis
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss kaffe sterk, ferdig utblandet
kakestrøssel

Slik lager du krydderkake med eplebiter og sjokoladeglasur

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme og kle en stor langpanne med bakepapir.

Med norske epler, som har tynt skall, skjærer jeg eplene bare rett i skiver. Men om jeg bruker importepler, som har tykkere skall, skreller jeg dem før jeg sjærer dem i tynne skiver.

Smelt smøret. Ha alt det tørre i en miksebolle og bland det sammen før du tilsetter kefiren og det smeltede smøret. Rør til du får en glatt og klumpfri røre.

Hell halvparten av røren over i langpannen. Legg epleskivene over røren tett i tett. Fordel resten av røren over epleskivene og jevn røren utover.

Sett kaken på nederste rille i stekeovnen og stek i 35–40 minutter. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en tynn pinne ned i kaken. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig.

Sjokoladeglasuren

Når kaken er straks er ferdig, lager du glasuren. For den skal has på varm kake. 

Smelt smøret i en romslig kasserolle. Sikt inn melis, kakao og vaniljesukker. Tilsett nok kaffe til at får en passe glatt glasur. Rør krafig med en ballongvisp slik at du får ut alle klumper. Hell glasuren utover kaken og bruk en skje eller stekespade for å jevne den utover. Så er det bare å drysse på med masse strøssel.

Her har jeg blandet sammen litt forskjellig strøssel som jeg fant i skapet.

Når kaken er avkjølt, er det bare å skjære opp i passe stykker og server. Kaken holder seg saftig og god i minst 3–4 dager.

Kos deg!

5 kommentarer til “Krydderkake med eplebiter og sjokoladeglasur”

    • Hei Judith! Ja, det er veldig mye sukker i denne kaken! Og ja, du kan ta halvparten av hver. Det blir helt sikkert veldig bra.

  1. Den kaken vil jeg lage 😃 Men mannen min liker ikke sjokolade. Tror du denne kaken ville være god med Kremost glasur? 😊

  2. I et folkehelseperspektiv er det alt for mye sukker og fett i denne kaka. Og brunt sukker er ikke sunnere enn hvitt sukker. Egg i er mye sunnere enn sukker og smør. Refuserte mengder og sukkererstatninger ville være en stor fordel i kakeoppskriftene dine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon