Sjokoladekake med heksehyl-lakris

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 50 minutter + avkjøling

Porsjoner: 1

Sjokoladekake med heksehyl-lakris

Sjokolade + lakris = sant! Det er en skikkelig god kombo med sjokolade og lakris, og det vet du jo helt sikkert allerede!

Her tar jeg med meg smakskombinasjonen inn i en sjokoladelangpannekake, og jeg har troen på at dette kan bli en favoritt både i barnebursdager og på skole- og barnehageavslutninger.

Jeg tenkte også at dette er en fin måte å få lakrissmaken inn i en kake ved å bruke Heksekyl fra Toms, som du får kjøpt i helt vanlige dagligvarebutikker. Det kan jeg like!

Helsehylene som jeg deler i mindre biter og blander inn i selve kakerøren, gir små Heksehyloverraskelser inne i kaken! Snadder!

PS! Jeg har gjort noen justeringer på glasuren etter første publisering av oppskriften!

Ingredienser

Kakerøren
4 egg
300 g sukker
200 g smør
50 g bakekakao
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
4 stenger heksehyl
200 g yoghurt naturell
3.25 dl melk

Sjokolade- og lakrisglasuren
1 dl kremfløte
2 stenger heksehyl
75 g smør
3 ss stangselleri
35 g kakao
450 g melis

Til pynt
2 stenger heksehyl
gulldryss
sølvdryss

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme og kle en liten langpanne med bakepapir. Her bruker jeg en langpanne som er 32 x 21 cm.

Ha egg og sukker i en miksebolle og pisk til du får en luftig eggedosis. Det tar 5-6 minutter på høy hastighet.

I mellomtiden smelter du smøret. Bland også sammen de tørre råvarene. Bruk en visp for å røre i det sånn at du fjerner eventuelle klumper. Del opp Heksehylene i ca. 1 cm lange biter.

Hell det smeltede smøret i den ferdige eggedosisen mens vispene går på lav hastighet. Ha i det tørre, yoghurten og melken vekselsvis mens vispene går på helt lav hastighet. Rør inn Heksehylbitene til slutt.

Hell røren over i langpannen og sett den på nederste rille i stekeovnen. Stek sjokoladekaken i ca. 35 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. Om ikke, steker du den noen minutter til før du sjekker igjen.

Sett langpannen over på en bakerist og la kaken avkjøles.

Til glasuren koker du opp fløten. Finhakk Heksehylstengene og ha i fløten. Rør rundt til alt har blitt oppløst. Det tar litt tid og det kan være at du må koke opp fløten en gang eller to til før alt har smeltet sammen.

Ha i smøret i terninger og smelt det sammen. Rør inn kaffen, kakaoen og melisen til du har en fast og fin glasur. Fordel den over den avkjølte kaken.

Del opp de to siste stengene med Heksehyl og fordel over kaken. Her har jeg drysset litt sølv- og gullpulver over kaken til slutt.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

4 kommentarer til “Sjokoladekake med heksehyl-lakris”

  1. Hei, du kaller glasuren for en sjokolade- og lakrisglasur (g-en har havnet på feil plass), men jeg kan ikke se noe sjokolade eller kakao i ingredienslista til glasuren?

  2. Bare hyggelig 🙂 Og da skal kakaoen røres inn sammen med melisen? Kaka ser veldig god ut for en som elsker lakris. Må nok prøves når flytting er unnagjort og kakeformene ikke lenger ligger nedgravd i boden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon