Snickerskake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Snickerskake

Noen ganger er det bare sånn at man har lyst på noe skikkelig digg. Noe som er ordentlig søtt og klissete. Det kan definitivt sies om denne snickerskaken. Her snakker vi en skikkelig bombe av en kake med massevis av peanøtter og karamell på toppen.

Kanskje det er mest riktig å definere denne som en konfektkake som det er perfekt å ta et lite stykke (eller to) av sammen med en god kopp med te eller kaffe.

Jeg elsker kombinasjonen av den søte karamellen og de salte peanøttene! Og jeg er ikke alene!

Snickerskake

Dette trenger du for å bake snickerskaken – 25 små biter
125 g mykt smør
225 sukker
225 g mykt brunt sukker
2 ts vaniljesukker
190 g peanøttsmør
3 egg
225 g hvetemel
1 ¼ ts bakepulver
100 g mørke sjokoladdråper
100 g melkesjokoladedråper
50 g hvite sjokoladedråper
200 g salte peanøtter

Karamelltopping
200 g sukker
2 dl vann
2 dl kremfløte
50 g usaltet smør
1 ts Maldonsalt

Sett stekeovnen på 180 grader og legg bakepapir i bunnen av en form på 20 x 30 cm.

Ha smør, hvitt sukker, brunt sukker og vaniljesukker i en miksmasterbolle sammen med peanøttsmøret og pisk til det blir mykt. Ha i eggene, ett om gangen, og pisk hvert enkelt godt inn mellom hver gang.

Bland sammen hvetemel og bakepulveret og ha det i miksebollen. Skru ned hastigheten på vispene først. Miks akkurat inn melet før du har i sjokoladechipsene ¾ av peanøttene og rør det forsiktig inn.

Ha kakerøren i forma og stek kaken på nederste rille i ca. 55 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er gjennomstekt. Er pinnen tørr når du tar den ut, er kaken ferdig. Avkjøl kakebunnen før du lager karamelltoppingen.

Ha sukker og vann i en kjele og kok opp over medium varme. Bruk en våt pensel til å pensle rundt på innsiden av kjelen slik at det ikke legger seg sukkerkrystaller oppover langs kanten. Når sukkervannet har kokt opp, lar du det koke til den har fått en gyllenbrun karamell. Følg godt med på slutten for det går fort fra å være lysebrunt til å bli brent.

Ta kjelen av varmen og hell i fløten. Dette bobler noe veldig, så vær litt forsiktig når du gjør dette. Rør godt til alt blir blandet. Rør inn smøret og saltet. Fordel karamellen over kaken før du fordeler resten av peanøttene over der igjen.

La kaken avkjøles før du skjærer kaken i småbiter.

Snickerskake

Kaken egner seg godt til nedfrysing også. Da kan det være lurt å dele den opp i serveringsstykker før du fryser den ned. Så kan du ta opp det antallet stykker som du trenger til enhver tid. Perfekt med en liten bit til ettermiddagskaffen!

2 kommentarer til “Snickerskake”

    • Hei B! Ja, du kan lage den uten peanøttsmøret. Dersom røren da blir litt tykk, kan du tilsette litt melk. Kanskje 1/2 dl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon