Sjokoladekake med sjokoladereir

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 15 minutter

Porsjoner: 1

Sjokoladekake med sjokoladereir

Her snakker vi påskekake folkens; sjokoladekake med sjokoladereir fyllt opp av påskegodterier! Nam! Du må gjerne lage kaken også når det ikke er påske. Da kan du jo eventuelt kutte ut sjokoladereiret på toppen eller du kan fylle det med annet godteri eller med spisbare blomster på sommeren. Det er skikkelig lekkert!

Selve sjokoladekaken er en lettvint langpannekake med en sjokoladesmørkrem til. Og sjokoladereiret er riktig så enkelt å lage det også. Du smelter nemlig bare sjokolade som du blander med vanlige nudler. Hele forklaringen finner du litt lenger ned. Elsker når jeg, som definitivt ikke er en konditor, kan lage kule ting for å pynte en kake med!

Kaken kan fryses med glasur, uten sjokoladereir.

Ingredienser

Sjokoladekaken
300 g smør romtemperert
400 g sukker
2 ts vaniljesukker
5 egg
300 g hvetemel
50 g kakao
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 dl melk
1.75 dl rømme

Sjokoladeglasuren
100 g mørk sjokolade 60-70%
200 g smør romtemperert
400 g melis
60 g kakao
1 ts vaniljesukker
1.5 dl rømme
1 ts sitronsaft
1 ts flaksalt
250 g bringebær

Sjokoladefuglereir
60 g mørk sjokolade 60-70%
20 g glassnudler
påskeegg diverse

Slik lager du sjokoladekake med sjokoladereir

Først lager du sjokoladekaken

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en langpanne på ca. 38 x 30 cm med bakepapir.

Del smøret i mindre biter og ha det i en miksebolle sammen med sukker og vaniljesukker. Pisk det til det blir luftig og litt hvitere i fargen. Pisk inn eggene, ett og ett. Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver og natron og ha ca. 1/3 av blandingen i bollen. Pisk det inn. Så har du i ca. 1/3 av melken og rømmen og pisker den inn. Gjenta til alt er blandet inn.

Hell røren over i langpannen og glatt den utover. Sett i stekeovnen og stek bunnen i 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i formen. Kommer den tørr ut igjen, er kaken ferdig. Om ikke, steker du noen minutter til.

Sett hele formen på en bakerist og la kaken avkjøles.

Sånn lager du sjokoladeglasuren

Til glasuren smelter du først sjokoladen i en mikro eller over vannbad. Så lar du den avkjøles til romtemperatur.

Pisk smør, melis, kakao og vaniljesukker luftig. Ha i rømmen, sitronsaften og flaksaltet og pisk det inn. Til slutt pisker du inn den smeltede sjokoladen.

Så er det klart for sjokoladereiret

Kle én liten skål med plastfolie inni og én like stor med plast utenpå. Jeg bruker type skåler som jeg spiser frokostblanding av.

Smelt sjokoladen.

Jeg bruker helt tynne glassnudler til dette. De bruker å ligge i litt avlange nøster i pakken, og da røsker jeg et sånn nøste fra hverandre til det blir rotete. Det er mulig du må klippe opp litt i kantene på nudlene også. Nudlene skal ikke legges i bløt, men være harde. Bland dem med den smeltede sjokoladen og legg dem oppi den skålen med plastfolie inni. Fordel nudlene sånn at det er mest i bunnen og at det går litt oppover kantene. Så legger du den andre skålen oppi og presser den lett ned. Sett skålen i kjøleskapet.

Klart for montering

Jeg har verdens verste øyemål, så jeg bruker linjal når jeg skal finne midtlinjen på kaken og dele den i to.

Legg den ene kakedelen, med bunnen opp, på et serveringsfat. Bunnen er som regel glattere og jevnere og da er det lettere å fordele glasuren jevnt utover.

Fordel halvparten av glasuren utover. Klem bringebærene lett sammen med fingertuppene før du fordeler dem utover glasuren. Jeg legger bærene (ikke setter dem) bare for at det ikke skal bli for mye luft mellom kakelagene.

Legg den andre kakedelen oppå, da med bunnen opp. Og fordel resten av glasuren over.

Plasser sjokoladereiret på kaken og fyll det opp med ønsket godteri.

Kaken holder seg fint i kjøleskapet i flere dager. Ta den ut slik at glasuren rekker å bli myk før servering.

2 kommentarer til “Sjokoladekake med sjokoladereir”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon