Når det kommer til brownie kan det i grunn aldri bli for mye sjokolade. Da er jo sjokolade det handler om. Ganske så mye av den. Her gjelder definitivt uttrykket; jo mere, jo bedre!

I denne Dumle-brownien bruker jeg tre ulike sjokoladetyper: mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold), halvmørk sjokolade (45 % kakaoinnhold) og Dumle! Og så pynter jeg med vanlig Dumle og Dumle Snacks!

Dette blir skikkelig mektig, godt og lekkert!

Dumle-brownie med sjokoladeganache og bær på toppen

Brownie
200 g mørk sjokolade, 70 % kakaoinnhold
200 g smør
75 g sukker
75 g mykt brunt sukker
5 egg
½ dl kremfløte
50 g hvetemel
½ ts bakepulver
½ pk, 90 g, Dumle

Sjokoladeganache
200 g kokesjokolade, 45 % kakaoinnhold
½ pk, 90 g Dumle
2 ½ kremfløte

Pynt
½ pk, 90 g Dumle
½ pk, Dumle Snacks
jordbær
bringebær
noen mynteblader

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en ildfast form med bakepapir. Formen jeg bruker her er 20 x 29 cm.

Finn frem en litt stor kasserolle, så kan du lage hele kakerøren i den.

Hakk opp sjokoladen og ha den og smøret i kjelen og smelt det sammen. Ta kjelen av varmen og rør inn begge sukkertypene.

Pisk eggene lett sammen før du rører dem inn med en slikkepott. Rør inn fløten.

Bland sammen hvetemelet og bakepulveret før du sikter det i røren og rører det inn.

Hell det over i den ildfaste formen og stek kaken i 23-25 minutter.

La den avkjøles på en bakerist.

Sjokoladeganachen trenger noen timer på å bli ferdig, så du kan gjerne starte med den.

Hakk opp sjokoladen og Dumlen. Varm fløten akkurat til kokepunktet og ha i sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet inn. For å være sikker på at jeg ikke får med meg noen sjokolade- eller karamellklumper i den ferdige ganachen og at den skal avkjøles enda raskere, bruker jeg å sile blandingen over i en kald bolle. Så setter jeg den i kjøleskapet til det har blitt helt kaldt.

Ønsker du en glatt og blank sjokoladeganach kan du fordele den utover kaken som den er nå. Her har jeg vispet den opp litt før jeg fordeler den utover. Da bruker jeg bare en ballongvisp og visper til den tykner.

Fordel Dumle Snacks og vanlig Dumle utover kaken sammen med oppdelte jordbær og bringebær. Pynt gjerne med noen mynteblader til slutt.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen, som er importører av Dumle til Norge. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *