Vi elsker langpannekaker, gjør vi ikke? De er perfekte å lage når det er mange som skal serveres på én gang og, ettersom de er i en langpanne, er de enkle å frakte med seg til ulike arrangement.

Denne oppskriften har jeg fått av Sonja. Vi har gutter i samme klasse, og da de feiret bursdag sammen, hadde hun med denne. En skikkelig suksess!

Jeg har tatt meg noen små friheter fra originaloppskriften.

Sonjas gulrotkake

Oppskrift på gulrotkake i langpanne
passer til en stor langpanne – blir mange stykker

Kakebunn
550 g sukker
6 egg
450 g hvetemel
3 ts naton
3 ts bakepulver
3 ts kanel
4 ½ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
1 dl gresk yoghurt
750 g gulrot
150 g valnøtter

Kremostglasur
250 g mykt smør
500 g melis
½ vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
400 g naturell kremost – kjøleskapskald
1 skvis sitronsaft
50 g valnøtter

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle en stor langpanne med bakepapir.

Ha sukker og egg i en miksebolle og pisk det til en luftig eggedosis. Det tar 5-6 minutter. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle før du har dem i eggedosisen sammen med oljen og yoghurten. Rør det sammen.

Riv gulrøttene på den fine siden av rivjernet og grovhakk valnøttene. Vend dette inn i kakerøren. Hell den over i langpannen og bruk en slikkepott for å jevne den glatt utover.

Stek kaken i ca. 40 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig.

La den avkjøles i langpannen, på en bakerist.

Skal du frakte den med deg, er det lurt å la kaken være i langpannen. Hvis ikke, løfter du den forsiktig ut av langpannen og fjerner bakepapiret før du lager glasuren.

Ha smøret, halvparten av melisen og vaniljesukkeret eller frøene fra vaniljestangen i en mikser og pisk det luftig og lyst, til du får en smørkrem.

Ha i resten av melisen og kremosten og pisk det inn i kremen. Tilsett en skvis sitron og smak deg frem med hvor mye sitron su vil ha.

Fordel glasuren over kaken. Grovhakk valnøttene og dryss over kaken.

knallgod gulrotkake

Sonjas gulrotkake

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Gulrotkaken var grusom. Altfor mye olje. Totalt misslykket. Jeg fulgte oppskriften nøye. Smakte rett og slett olje. Asj Aldri mere matolje i gulrotkake ihvertfall.

  2. Det er jeg ikke enig i at denne kakeoppskriften ikke er god!
    Vi bakte 2 stk i går og de ble KJEMPEGODE ❤️❤️❤️ Tror det avhenger av hvordan type olje du bruker. Vi droppet valnøttene i tilfelle nøtteallergi hos gjestene. GOD JUL🎀🎄🎁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *