Brownies med peanøttsmør

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 12

Brownies med peanøttsmør

Jepp! Du kan allerede nå begynne å glede deg til kaken er ferdig! For dette er en sann glede å spise! Mørk, lunken og myk brownie fylt opp med kremete og litt salt peanøttsmør i midten og et aldri så lite dryss flaksalt på toppen! Jeg sier bare: YUMMY!

Som med de aller fleste brownieoppskrifter, er denne kjapp og enkel å lage, og den krever ingen andre bakeferdigheter enn at du greier å knekke noen egg og sette på en kjøkkenmaskin. Og så er det greit å kunne sette på et varselur. Jeg har iallfall en stor tendens til å glemme å passe på ting i stekeovnen om jeg ikke setter på alarm. Ha ha ha!

Hvordan man lager en brownierøre varierer. Noen ganger rører jeg bare sammen alle ingrediensene – som jeg gjør når jeg lager denne KNALLGODE BROWNIEN med varm sjokoladesaus. Denne fremgangsmåten gir litt mer kompakte brownies. Mens andre ganger pisker jeg eggedosis av egg og sukker først – som jeg gjorde i DEN FØRSTE BROWNIEOPPSKRIFTEN jeg lærte meg. Da blir brownien litt luftigere.

Og begge deler gir veldig gode kaker!

Ingredienser

Brownie med peanøttsmør
200 g mørk sjokolade
125 g smør
3 egg
200 g mykt, brunt sukker
25 g bakekakao
100 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g peanøttsmør
0.25 ts flaksalt

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en liten ildfast form med bakepapir. Her bruker jeg en som er 24 x 18 cm.

Smelt sammen sjokoladen og smøret i mikrobølgeovn eller ha det i en bolle som du setter over kokende vann i en kjele. Bollen skal ikke nå ned til vannet.

Mens det smelter sammen, pisker du sammen eggene og det brune sukkeret til en eggedosis. Det tar 5-6 minutter.

Sikt kakaoen og melet over eggedosisbollen og fold det sammen før du heller i den smeltede sjokolade- og smørblandingen og rører det sammen.

Hell halve røren i formen og fordel den utover.

Rør rundt peanøttsmøret en gang eller to slik at det blir litt mykere i konsistensen før du fordeler det over sjokoladen. Jeg bare fordeler deg i små klatter utover. Så fordeler jeg resten av sjokoladen over.

Bruk så skaftet på en skje til å lage noen snurrer i røren. Før skaftet helt på bunn og lag en snurr. Gjenta 5-6 ganger fordelt utover i formen. Dryss flaksaltet over til slutt for du setter kaken i stekeovnen.

Stek kaken i 27-30 minutter. Den skal ha fått en helt fast skorpe. Ettersom du steker med varmluft, kan kaken stekes hvor som helst i stekeovnen.

La kaken avkjøles i formen før du tar den ut og deler i 12 kakestykker.

Det er bare å glede seg!

2 kommentarer til “Brownies med peanøttsmør”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon