Disse muffinsene er helt utrolig saftige, luftige og myke! Og kjempegode! På samme måte som revet gulrot er med på å gjøre gulrotkaken skikkelig saftig, gjør squashen samme jobben i disse muffinsene.

For å gjøre muffinsene litt mer luksuriøse, har jeg i noen store biter med mørk sjokolade også. Nam!

Jeg synes disse er perfekte å servere sammen med en kopp god te eller kaffe. Så er det bare å tenne lysene på bordet og kose seg!

Her finner du også oppskriften på gulrotkakemuffins med kremostglasur.

Squashmuffins med sjokoladebiter og kremostglasur

12 muffins

Muffinsrøren
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ¾ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
2 egg
150 g hvetemel
1 ts kanel
1 ts bakepulver
¼ ts salt
175 g squash
75 g mørk sjokolade – her bruker jeg med 70 % kakao

Kremostglasur
100 g naturell kremostglasur
75 g romtemperert smør
225 g melis
ca. 1 ts sitronsaft
litt mørk sjokolade til pynt

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer.

Ha sukker og vaniljesukker i en bolle sammen med oljen og eggene og pisk det sammen. Du kan gjerne piske det lett sammen for hånd. Ha i hvetemelet, kanelen, bakepulveret og saltet og bland det sammen. Riv squashen og grovhakk sjokoladen og rør det inn.

Fordel røren i muffinsformene og sett brettet midt i stekeovnen. Stek muffinsene i ca. 20 minutter. Stikk en kakepinne i én av muffinsene for å sjekke om de er gjennomstekte. Kommer pinnen tørr ut, er de ferdige.

Hvelv muffinsene ut av brettet og over på en bakerist og la dem avkjøles.

Ha alle ingrediensene til glasuren i en miksebolle og pisk det sammen til det blir en jevn og glatt glasur. Fordel den over på muffinsene. Riv litt sjokolade over til slutt. Her har jeg revet litt på den fine siden av rivjernet i tillegg til at jeg har bruk grønnsaksskrelleren litt.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *