Saftige muffins med honning og squash

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftige muffins med honning og squash

Den ene squashplanten vi har i drivhuset har produsert et skikkelig stort antall squash i løpet av sommeren, så her gjelder det å finne gode bruksmuligheter. Og squash egner seg aldeles utmerket til å ha i søtt bakverk. For, på akkurat samme måte som vi bruker revet gulrot i kaker og muffins, kan vi bruke revet squash. Det gir skikkelig saftige og gode muffins og kaker.

Her river jeg squash og har i muffinsrøra sammen med ingefær, vaniljesukker og kanel og får skikkelig supersaftige muffins. For ikke å snakke om den glasuren!

Saftige muffins med honning og squash

Dette trenger du for å lage 12 muffins med squash og honning
180 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
1 cm fersk ingefær, ev. 1 ts tørket ingefær
skall av ½ sitron
ca. 250 g squash
1 dl solsikkeolje
1 dl honning
2 egg

Glasur
200 g kremost naturell
2 ss romtemperert smør
75 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
skall av ½ sitron + litt mer til pynt

Saftige muffins med honning og squash

Muffinsene stekes på 180 grader i .

Sett stekeovnen på 180 grader og ha muffinsformer i et muffinsbrett.

Bland alt det tørre i en bolle. Bruker du fersk ingefær, fjerner du skallet på den før du river den på den fineste siden av rivjernet. Vask sitronen godt før du river det gule av skallet på den fine siden av rivjernet. Squashen river du på den grove siden. Ha alt dette i en bolle sammen med oljen, honningen og eggene og rør det kjapt sammen. Så blander du rett og slett det våte med det tørre og rører det sammen. Muffinsrøre som dette skal aldri jobbes mye med, så så snart ingrediensene er blandet, er røringen ferdig.

Fordel røren i muffinsformene. Jeg bruker bestandig en isskje til dette. Den typen isskje som har en stårvaier inni, men du kan selvfølgelig bruke to spiseskjeer til jobben.

Stek muffinsene på nest nederste rille i stekeovnen i 20–25 minutter. Bruk en tynn pinne til å sjekke om muffinsene er ferdigstekte. Hvelv muffinsene ut av brettet og over på en bakerist til avkjøling før du har på glasuren.

Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren til du får en jevn glasur uten klumper. Jeg bruker å sikte inn melisen slik at jeg er sikker på at det ikke blir melisklumper i glasuren. Fordel glasuren på de avkjølte muffinsene og pynt med litt revet sitronskall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon