Muffins med blåbærfyll og kremostglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Muffins med blåbærfyll og kremostglasur

Gode muffins blir i grunn aldri feil! Det er bare godt, samme hvordan man ser på saken. Disse er fylt med godt blåbærsyltetøy og har fått glasur av kremost, smør og melis på toppen. Godt, godt, godt!

Denne oppskriften passer til 24 vanlige muffins eller 17 store. Med vanlige muffins tenker jeg på muffinsformer som passer i vanlige muffinsbrett. De store (som det er på bildet) er former som heter Amerikanske muffinsformer. Jeg kjøper dem i min lokale Rema 1000.

Muffins med blåbærfyll og kremostglasur

Muffins
250 g romtemperert smør
250 g sukker
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 dl skummet kulturmelk
4 egg
ca. 1 dl blåbærsyltetøy

Glasur
300 g romtemperert kremost, naturell
50 g romtemperert, usaltet smør
200 g melis
litt sitronsaft
ferske jordbær til pynt

Sett stekeovnen på 200 grader. Bruker du vanlige muffinsformer, kler du to muffinsbrett med papirformer. Du kan også steke ett brett først og så steke nummer to rett etterpå dersom du kun har ett muffinsbrett. Når jeg lager ekstra store muffins, går ikke de muffinsformene ned i muffinsbrettet. Da setter jeg doble papirformer utover et stekebrett. (De ytterste formene tar jeg av når muffinsene er ferdig stekt og bruker dem igjen neste gang jeg lager muffins)

Pisk smør og sukker luftig og hvitt i en miksmaster. Skrap ned fra kantene noen ganger slik at alt blir med i mikseprosessen. Bland sammen det tørre i en bolle og det våte i en annen, ikke blåbærsyltetøyet. Tilsett det vekselvis i mikseren og bland alt sammen godt. Ikke bland mer en nødvendig. Fordel ca. halvparten av røra i formene. Ha i en teskje med blåbærsyltetøy i hver form før du fordeler resten av røra. Den skal gå litt over halvveis opp i forma. Sett muffinsformene midt i stekeovnen. Skru ned varmen til 180 grader når du setter dem inn. De store muffinsene stekes i 20 minutter. Beregn litt kortere tid for de mindre.

Stikk en grillpinne eller lignende i siden på en muffins for å se om de er ferdig stekte. Kommer pinnen tørr ut, er de ferdige. La muffinsene avkjøles på en bakerist.

Rør sammen ingrediensene til glasuren i en miksmaster. Smak til med sitronsaften. Den skal være søt og litt syrlig. Fordel glasuren på de avkjølte muffinsene og pynt med jordbær.

Muffins med blåbærfyll og kremostglasur

 

2 kommentarer til “Muffins med blåbærfyll og kremostglasur”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon