Klassiske lyse cupcakes med marengsglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Klassiske lyse cupcakes med marengsglasur

De amerikanske cupcakene har inntatt Norge med storm de siste årene og forskjellen på en cupcake og muffins er at cupcaken alltid har godt med glasur på toppen og er som en liten kake i seg selv. Muffins er det ofte litt mer mat i eller serveres uten, eller med helt enkel, glasur.

Klassiske lyse cupcakes med marengsglasur

Dette trenger du for å lage 12 cupcakes med marengsglasur

Cupcakerøre
100 g romtemperert smør
75 g sukker
2 hele egg
1 eggeplomme
200 g hvetemel
1/4 ts natron
1 ts bakepulver
1 1/2 dl skummet kulturmelk

Marengssmørkrem
2 store eggehviter
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
175 g romtemperert smør

Sett stekeovnen på 180 grader. Kle et muffinsbrett med papirformer.

Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en miksmasterbolle. Det tar om lag 5 minutter. Tilsett eggene, samt plommen, ett om gangen og visp dem godt inn før du tilsetter neste. Bruk en slikkepott til å skrape ned røren langsmed kanten innimellom slik at alt blir med i vispingen.

Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og vaniljesukker i en annen bolle, eller bruk en ballongvisp til å fjerne eventuelle klumper. Tilsett det tørre og kulturmelken vekselvis mens mikseren går på lav hastighet. Visp til alt er blandet, men ikke lenger enn nødvendig.

Fordel røren i muffinsformene. Jeg bruker bestandig en isskje til denne fordelingen. Sett brettet på nest nederste rille i stekeovnen. Stek muffinsens i ca. 20 minutter. Sjekk med en tynn kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i en av kakene. Kommer pinnen tørr ut, er kakene ferdige.

Hvelv cupcakene ut av brettet og la dem avkjøles på en bakerist.

Ha eggehviter og sukker til glasuren i en miksebolle over vannbad. Det vil si at du koker opp litt vann i en kasserolle mens miksebollen er plassert oppi kasserollen, men den skal ikke nå ned til det varme vannet. Med en håndvisp pisker du rundt slik at det begynner å bli litt luftig. Når væsken har blitt så varm at du nesten brenner fingeren når du  sjekker, tar du ut bollen og fester den på miksmasteren. Visp til det blir hvitt og luftig og det er avkjølt. Det tar ca. 10 minutter.

Mens mikseren går på medium hastighet, tilsetter du smøret i små terninger. Skrap ned langs kantene av bollen innimellom. Når alt er blandet inn, visper du videre i ca. 2 minutter. Det skal ikke være noen luftbobler i glasuren.

Klassiske lyse cupcakes med marengsglasur

Fordel glasuren på de avkjølte cupcakene.

Klassiske lyse cupcakes med marengsglasur

Ett kommentar til “Klassiske lyse cupcakes med marengsglasur”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon