Ingenting er bedre enn når man får skikkelig bra skryt av maten man lager, og det fikk jeg jammen i rikt monn da jeg serverte denne gulrotkaken med masse nøtter i, og store mengder glasur på, her om dagen!

Kaken er enkel og kjapp å lage og den smaker altså skikkelig godt. Det som er litt spesielt med denne kakeoppskriften, er at jeg ikke bruker noe smør eller olje i den. Men, jeg bruker eplesyltetøy og moste, hermetiske ananas for å få den saftig. Så selve kaken kan vi jo si er skikkelig sunn! Jeg tar igjen litt når det kommer til glasuren da, for der er det rikelig med både smør og helfet kremost!

Originaloppskriften til denne kaken fant jeg på bloggen momontimeout.com. Jeg har gjort noen justeringer her og der.

Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å lage denne kaken, to boller og en sleiv er alt som behøves.

Oppskrift på gulrotkake med nøtter i to lag

Kakebunnene
300 g ferdig eplesyltetøy (helst med mye frukt og ikke veldig mye sukker)
250 g sukker
50 g mykt brunt sukker
3 egg
1 liten boks hakket, hermetisk ananas
300 g hvetemel
2 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
¼ ts salt
1 ts kanel
1 ts malt, tørket ingefær
200 g gulrot (ferdig skrellet)
50 g hasselnøtter
50 g valnøtter
50 g mandler
100 g revet kokos

Ostekremglasur
150 g romtemperert smør
300 g romtemperert naturell kremost
saft og skall av ½ lime
1 ts vaniljesukker
600 g melis

Til kakepyntingen
20 g hasselnøtter
20 g valnøtter
20 g mandler
20 g kokos

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør 2 rundformer på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Rør sammen eplesyltetøy, begge sukkertypene og eggene i en bolle. Ha i ananasen, inkludert jucien den ligger i.

I en annen bolle blander du sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, salt, kanel og ingefær. Skrell gulrøttene og riv dem på den grove siden av rivjernet. Grovhakk nøttene og mandlene. Rør sammen alt.

Fordel røren i de to kakeformene. Stek begge bunnene i 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig. Ta dem ut og la dem avkjøles på en bakerist. Ta forsiktig av kakeformen.

Du kan veldig gjerne steke bunnene dagen før servering.

Til glasuren pisker du sammen smør og kremost til du får en jevn og glatt røre uten klumper. Riv det grønne av limeskallet på den fine siden av rivjernet og tilsett både det og saften. Ha i vaniljesukkeret og melisen og rør til alt er godt blandet.

Ha ca. 1/3 av glasuren i en kakesprøyte med riflet tut.

Legg en kakebunn på et kakefat og ha på et lag med glasur. Legg over den andre bunnen og fordel resten av glasuren over og rundt hele kaken. Så sprøyter du små kremmerhus rundt det hele.

Grovhakk nøttene og fordel dem og kokosen midt på kaken. Her har jeg også fordelt litt nederst rundt hele kaken.

Kos deg!

 

Den fine koppen du ser i bakgrunnen er fra Lykketegning.no! (sponset kopp)

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *