Åh! Dette er en skikkelig saftig og god kake!

Til alle dere som er glad i gulrotkake; da kommer dere til å elske denne også! For squashkake og gulrotkake er egentlig ganske så like i både smak og tekstur. I denne har jeg tilsatt både valnøtter og solsikkekjerner for å få litt krønsj når jeg spiser. Det er jeg veldig glad i!

Og så er jeg særdeles svak for kremostglasur! Fy flate, det er bare så utrolig godt!

Squashkake med kremostglasur

Kakebunnene
1 dl naturell yoghurt
4 egg
2 ¼ dl nøytralolje, type solsikkeolje
275 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ½ ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
300 g demerarasukker (mykt brunt sukker)
300 g squash
30 g solsikkekjerner
70 g valnøtter + 50 g til pynt

Kremostglasur
225 g romtemperert naturell kremost
125 g romtemperert smør
350 g melis
1 ts vaniljesukker
saft av ½ lime

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør 2 rundformer på 20 cm i diameter med olje eller formfett. Legg bakepapir i bunnene.

Rør sammen yoghurten, eggene og oljen i en bolle. Ha i alle de tørre ingrediensene og rør dem inn. Dersom sukkeret er klumpete smuldrer du det opp mellom fingrene før du har i.

Riv squashen på den grove siden av rivjernet og rør både den, solsikkekjernene og valnøttene inn.

Fordel røren mellom de to smurte formene. Du kan også lage kaken som én stor kake. Da kan du bruke en form på 26 cm i diameter. Da må du justere steketiden.

Stek kakene i 32-36 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om bunnene er ferdige. Stikk pinnen midt i kakene og sjekk om den kommer tørr ut. Da er bunnene ferdig. Om ikke stekeovnen din steker helt jevnt, er det lurt å bytte plass på bunnene halvveis.

La bunnene avkjøles i formen, på en bakerist.

Jeg er så fornøyd med hvordan kremostglasuren blir etter at jeg begynte å lage den på denne måten. Den blir skikkelig luftig og fin!

Ha kremosten og smøret i en miksebolle og pisk det sammen til det er helt klumpfritt.

Ha i melisen og vaniljesukkeret. Pisk på lav hastighet i 30 sekunder. Skru opp tempoet og pisk på full fart i 2 minutter. Ha i limesaften og rør den inn.

Legg en kakebunn på et kakefat for fordel halvparten av glasuren over. Legg over den andre bunnen og ha over resten av glasuren. Fordel valnøttene over.

Kaken tåler godt å stå i kjøleskapet i noen dager.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *