Saftig eplekake med kanel og kardemomme

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 30 minutter

Porsjoner: 1

Saftig eplekake med kanel og kardemomme

Jeg elsker når de norske eplene kommer i butikken! Skinnende røde og gule, syrlige i smaken (så syrlige at jeg bestandig får vondt i magen hvis jeg spiser mer enn én om gangen) og perfekte å bruke til både EPLESYLTETØY og massevis av DEILIGE EPLEKAKER.

I denne saftige eplekaken rører  jeg inn eplesyltetøy i røren, noe som gjør kaken ekstra saftig og du får små eplebiter fordelt i hele kaken, og så plasserer jeg massevis av epler på toppen av kaken. For å få eplebitene til å holde seg oppå kaken, steker jeg bunnen litt først, før jeg fordeler utover alle eplebitene. Du kan selvfølgelig fordele dem over røren uten forsteking også. Da vil mange av eplebitene synke ned i røren, noe som også er veldig godt!

Ingredienser

Kakerøren
250 g smør romtemperert
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
0.5 ts natron
1 ts kanel
1 ts kardemomme
50 g yoghurt naturell
200 g eplesyltetøy gjerne med biter i

Toppingen
300 eple(r)
25 g perlesukker
1 ts kanel
1 ts kardemomme
25 g mandelflak

Krem eller is til servering

Slik gjør du

Smør en rundform på 24 cm i diameter og sett stekeovnen på 180 grader varmluft. Jeg stekte min kake i en annen form som jeg kledde med bakepapir, derav de litt buede ytterkantene.

Pisk smør, sukker og vaniljesukkker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin. Det tar 5-6 minutter.

I mellomtiden kan du knekke eggene i en liten bolle og blande sammen hvetemel, bakepulver, natron, kanel og kardemomme i en annen bolle.

Ha eggene i piskebollen og pisk dem inn. Skrap ned langs kanten en gang for å få med deg hele røren. Slå av kjøkkenmaskinen og ha i melblandingen. Rør det inn. Jeg bruker bare å la flatpisken på kjøkkenmaskinen gå rundt noen ganger til alt er blandet inn.

Vend inn yoghurten og eplesyltetøyet til slutt før du heller røren i formen.

Vil du gjøre som jeg har gjort her, steker du nå kaken først i 20 minutter, sånn at du får en skorpe på toppen. I mellomtiden deler du opp eplene i små terninger og blander sammen med resten av ingrediensene til toppingen. Når jeg bruker norske epler, lar jeg bestandig skallet være på. Bruker du importerte epler, med tykkere skall, er det lurt å skrelle dem først.

Ta kaken forsiktig ut av stekeovnen og fordel utover epletoppingen. Sett kaken tilbake og stek videre i 30-35 minutter. Du kan gjerne sjekke med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig. Hvis ikke, steker du noen minutter til.

Vil du ha eplebitene nedi kaken, fordeler du epletoppingen over røren før du setter i kaken. Så steker du kaken i 50-55 minutter.

La kaken avkjøles litt før du tar den ut av kakeformen.

Eplekaker smaker bestandig ekstra godt når de serveres lunke med god is eller pisket krem til!

3 kommentarer til “Saftig eplekake med kanel og kardemomme”

  1. Kjempegod kake, kommer garantert til å bakes igjen! Hadde noe hjemmelaget syltetøy med ingefær og kanel liggende. Det passet veldig godt i denne kaken. Tusen takk for oppskrift 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon