Jeg elsker biscotti! Disse tørre, italienske kjeksene som definitivt lar skinnet bedra når det kommer til smak. Èn stor kopp te (eller kaffe for deg som drikker det) og én biscotti = en lykkelig liten stund!

Biscottiene holder kjempelenge i en lufttett boks. Ja, de holder nok lengre enn hvor lenge du faktisk greier å ha dem i hus uten at de blir oppspist. For det skumle her er jo at det kan bli vanskelig å stoppe etter én kjeks.

Dette er en veldig enkel og grei deig både å lage og å rulle ut, og den er smakssatt med hasselnøtter, pistasjnøtter og tørkede tranebær. Prøv deg gjerne fram også med andre smaker!

Biscotti

ca. 40 kjeks

250 g hvetemel
½ ts bakepulver
250 g sukker
3 egg
skall av ¼ sitron
100 g pistasjnøtter
100 g hasselnøtter
75 g tørkede tranebær

Sett stekeovnen på 160 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha hvetemelet, bakepulveret og sukkeret i en miksebolle. Har du en flatvisp til kjøkkenmaskinen, bruker du gjerne den. Bland det sammen. Ha i eggene og miks dem inn. Riv det gule av skallet p åsitronen på den fine siden av rivjernet og ha i.

Så lenge som jeg bruker en flatvisp går det veldig greit å ha nøttene og tranebærene rett i miksebollen og mikse dem inn. Bruker du en ballongvisp er det nok enklere å røre dette inn for hånd til slutt.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv ut deigen. Del den i to like store deler.

Rull hver del ut til en pølse som er like lang som stekebrettet ditt er langt. Legg dem over på stekebrettet med god avstand mellom.

Stekes i 35 minutter.

Ta dem ut og la dem avkjøles noe før du bruker en brødkniv og skjærer dem i nesten 2 cm tykke skiver. Legg dem utover på stekebrettet, med snittflaten opp og sett brettet tilbake i stekeovnen.

La dem tørke, med litt åpen dør i 15-20 minutter. Ta ut kakene og snu dem etter halve tiden.

La biscottiene avkjøles på en bakerist.

Oppbevar de avkjølte biscottiene i en lufttett boks.

Dypp dem i kaffe eller te, eller i søt vin, som italienerne bruker, og kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Har lagd denne 2 ganger og de er kjempegode.
    Syns dog det burde forklares bedre i oppskriften hvordan man skal «tørke» kjeksene.

    • Hei Kristin!
      Så bra at du liker biscottiene! Og takk for tilbakemeldingen. Jeg skal skrive om litt, så blir det forhåpentligvis litt mer forståelig for alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *