Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

Å dyppe en biscotti i en kopp med rykende varm te, er lykke! Det skal ikke mere til. I år har jeg lagd massevis av biscotti som jeg har solgt på de to julemarkedene jeg har vært med på, og de forsvant alle som én. Jeg tror jeg må lage meg en ny ladning til meg selv!

Biscotti er tørre italienske kjeks og navnet kommer fra tillagningsmetoden. Bis betyr to og cotto er det samme som å steke, så biscotti betyr rett og slett kake som har blitt stekt to ganger. Allerede på 1400-tallet lagde de sine tørkede kjeks i Italia. Historien forteller at Christopher Columbus tok med seg tønner fulle av biscotti da han reiste på sine oppdagelsesferder.

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

Dette trenger du for å lage biscottiene
125 g romtemperert smør
250 g sukker
50 g pistasjnøtter
50 g hasselnøtter
50 g tørkede tranebær
50 g gule rosiner (du kan også bruke vanlige rosiner)
3 egg
350 g hvetemel
2 ½ ts bakepulver
1 ts malt stjerneanis

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Mens det piskes, har du pistasjnøttene og hasselnøttene i en tørr stekepanne og rister dem på middels varme til de begynner å få litt farge. Dette gjør du for å få fram nøttesmaken ekstra godt.

Når smør og sukker har blitt hvitt og luftig, har du i eggene, ett og ett. Bland så hvetemel, bakepulver og anis og ha i bollen. Bland det godt sammen. Til slutt har du i nøttene, tranebærene og rosinene og blander alt med en sleiv.

Dryss litt mel på kjøkkenbenken og legg deigen oppå. Den er ganske klissete, men er grei å jobbe med så lenge du har mel på fingrene og arbeider raskt. Del deigen i to og rull den ut til pølser på 35 x 5 cm. Legg dem med stor avstand på stekebrettet, og klapp dem litt flate. Stekes på nest nederste rille i 25 minutter. Ta kakene ut av ovnen og la dem ligge på brettet og bli avkjølt i 15 minutter før du forsiktig løfter dem over på skjærefjøla. Bruk brødkniven og skjær ca. 1 cm tykke skiver.

Reduser varmen på ovenen til 140 grader varmluft eller 160 grader over- og undervarme.

Legg biscottiene tilbake på stekebrettet og sett dem tilbake i ovnen. La dem tørke, med litt åpen dør i 15-20 minutter. Ta ut kakene og snu dem etter halve tiden.

La dem avkjøles helt på en stekerist. Ha dem så over i en lufttett boks. Der holder de seg gode i 2–3 uker.

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

 

Andre gode, tørre kjeks du fremdeles kan lage før jul, er sirupssnipper og hvite kakemenn.

7 kommentarer til “Biscotti med tranebær og pistasjnøtter”

  1. De så utrolig gode ut! 🙂 Har sååå lyst til å lage disse, men jeg er allergisk mot alle typer nøtter utenom peanøtter… Kan jeg bruke noe annet istedet for disse nøttene eller fungerer ikke det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon