Julens beste fruktkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Julens beste fruktkake

Jeg må ha fruktkake til jul! Engelsk versjon, mammas versjon eller en eller annen versjon av massiv kake som er full av tørket frukt og andre godsaker.

For at en fruktkake skal bli på sitt beste i jula, må den lages i begynnelsen av desember. Den trenger nemlig noen uker på baken for å modnes. Da blir smakene fyldigst og kaken aller saftigst.

Denne oppskriften passer til 3 kaker, bakt i 1 ½-liters former. Jeg synes jo dette er eminente gaver å gi bort. Enten som julegave eller vertinnegave nå i adventstiden. Hvis du synes de er litt store å gi bort, kan du gjerne bake dem i enda mindre former. Da må steketiden reduseres noe.

Julens beste fruktkake

Dette trenger du for å bake 3 fruktkaker
300 g sukker
4 egg
300 g smør
200 g svisker
120 g cocktailbær
200 g tørkede aprikoser
100 g tørkede tranebær
100 g rosiner
400 g hvetemel
300 g hasselnøtter
4 ts bakepulver
2 ts kardemomme
½ ts kanel
1 dl rømme

Sett stekeovnen på 150 grader og smør 3 brødformer på 1 ½ liter med olje eller formfett.

Pisk egg og sukker hvitt i en stor bolle. Samtidig smelter du smøret og skjærer opp sviskene, cocktailbærene og aprikosene i småbiter. Ha 2 ss av hvetemelet i en bolle sammen med all den tørkede frukten, inkl. coctailbærene og bland det sammen.

Grovhakk nøttene. Bland resten av hvetemelet, bakepulver, kardemomme og kanel. Når egg- og sukkerblandingen har blitt hvit og luftig, blander du inn det smeltede smøret og melblandingen vekselvis. Ha i rømmen og la alt bli godt blandet. Rør inn den tørkede frukten for hånd.

Fordel røren i brødformene og bruk en skje til å glatte ut toppen. Stekes på nest nederste rille i 1 ½ time.

Julens beste fruktkake

La kakene avkjøles i formen før du hvelver dem ut og pakker dem godt inn i aluminiumsfolie. La dem ligge på et kaldt sted i 3–4 uker.

Julens beste fruktkake

God bakst!

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Sunsweet svisker. 

7 kommentarer til “Julens beste fruktkake”

  1. Jeg bakte en variant av denne i fjor og ga bort to i førjulsgaver. Kjempesuksess, så det skal gjøres i år også. Blandet inn alt jeg hadde av frukter og nøtter i tillegg; dadler, fiken, mandler, valnøtter, små marsipanbiter. Noen vil kanskje tenke at det ble for mye av det gode, men vi elsket kaken. Jeg bruker den supre bloggen din ofte. 😀

  2. Hei, jeg laget denne i fjor og den ble så god at nye nå står i ovnen. Men hva er det som gjør at den må ligge såpass lenge?

    • Hei Marianne. Jeg har aldri prøvd å fryse den, men tenker at det må jo gå riktig så bra. Jeg tror jeg ville la den ligge rundt 2 uker for å godgjøre seg før jeg la den i fryseren. Lykke til!

  3. Jeg har bakt fruktkake til jul i over 20 år, men alltid latt frukten trekke i cognac eller sitrus likør eller en blanding av begge. Nå har jeg ikke noe å legge frukten i bløt i, så nå skal jeg prøve denne oppskriften. Etter all den positive responsen den får her, håper jeg den blir like bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon