Krydderkake med julesmaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Krydderkake med julesmaker

En av de mest leste oppskriftene her på bloggen er krydderkaken min! Den er skikkelig saftig og god, og ekstremt enkelt å lage. Nå har jeg laget en juleversjon av den. Og så har jeg byttet ut sjokoladeglasuren med kremostglasur – også den med julesmak, selvfølgelig.

Jeg tror denne versjonen har et skikkelig hit-potensiale 😉

Jeg har valgt å lage denne i en liten langpanne – ca. 30 x 20 cm – men du kan lekende lett doble oppskriften og lage den i en vanlig, stor langpanne.

God julebakst!

krydderkake-med-julesmaker

Oppskrift på julekrydderkake med kremostglasur
til 1 liten langpanne

100 g smør
150 g sukker
125 g mykt brunt sukker
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt stjerneanis
1 ts malt kardemomme
1 ts malt nellikspiker
1 runde med pepperkvernen
1 ½ ts natron
350 g hvetemel
50 g valnøtter
50 g tranebær
5 dl skummet kulturmelk eller kefir

Kremostglasur
100 g romtemperert smør
½ ts vaniljesukker
½ ts kanel
200 g melis
150 g kjøleskapskald naturell kremost
1 liten skvis klementinsaft

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en liten langpanne med bakepapir. Jeg bruker å krølle bakepapiret først, før jeg legger det på plass. Da er det lettere å få det helt ned i alle hjørnene.

Smelt smøret. Ha alt det tørre i en bolle og bland det sammen. Det brune sukkeret har en tendens til å klumpe seg litt, så det bare smuldrer jeg kjapt opp med fingrene. Valnøttene grovhakker du før du har i. Hell over kulturmelken og rør det sammen til en klumpfri røre. Jeg bruker bare en tresleiv og rører i 20 sekunder, så er den klar.

Hell den over i langpannen og stek på nederste rille i ca. 30 minutter. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en tynn pinne ned i kaken. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig.

Sett hele formen på en bakerist og la kaken avkjøles.

Ha smør, vaniljesukker, kanel og melis til glasuren, i en miksebolle og pisk til det blir en lys og luftig masse. Bruk en slikkepott og skrap ned langs kantene en gang eller to. Ha i kremosten og pisk den kjapt inn. Ikke pisk mer enn du trenger. Ha i skvisen med klementinsaft og smak for å kjenne om den smaker akkurat så godt som den skal. Kanskje trenger den en liten skvis med saft fra klementinen til. Det bestemmer du!

Fordel glasuren over kaken. Jeg bruker å ta et aldri så lite dryss med kanel på toppen. Da holder jeg kanelbøssa kanskje 1 meter over kaken og drysser helt lett. Da er jeg helt sikker på at det ikke kommer masse kanel på ett sted.

Del opp, server og spis!

julekrydderkakejulekrydderkake-med-kremostglasur

 

 

 

 

19 kommentarer til “Krydderkake med julesmaker”

    • Har de buttermilk? Hvis ikke blander du naturell yoghurt (gjerne en ganske flytende type) og vanlig melk. Det går helt fint 🙂

    • Hei Liv Torunn!
      Jeg har ikke prøvd det, beklager. Jeg innbiller meg at det kan være noen i kommentarfeltet som har prøvd det, men det er mulig jeg husker feil. Kanskje det er noen andre som har erfaringer her? Jeg blir glad for tilbakemeldinger! 🙂

  1. Hei, Lite tips for a lage buttermelk selv er å blande 1dl helmelk med 1ts blank eddik (7%). La det stå i minst 10 min.

    • Det går bra å fryse den måkede med og uten kremostglasur på toppen, men glasuren vil se finest ut dersom den ikke har vært fryst. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon