Sarah Bernard i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sarah Bernard i langpanne

Oh, herlige land! Dette er så utrolig godt! Store mengder med Sarah Bernard fiks ferdig laget i en langpanne! Rett og slett en genial måte å lage store mengder på, spør du meg!

Det var egentlig ikke nå før i godt voksen alder at jeg har begynt å lage Sarah Bernard til jul. Og ikke skjønner jeg hvorfor! Heldigvis har jeg kommet til sans og samling!

I år lager jeg mine Sarah Bernard i langpanne istedenfor enkeltvis. Smaken er akkurat like god, men du bruker kanskje halvparten av tiden på å lage den. Og det kan man like i disse førjulstider.

Vil du heller lage én og én Sarah Bernard finner du oppskriften til dem her.

Sarah Bernard i langpanne

Oppskrift på Sarah Bernard i langpanne

Mandelbunn
750 g mandler
375 g melis
2 ts vaniljesukker
6 eggehviter

Fyll
175 g finkornet sukker
¾ dl vann
300 g mørk sjokolade
6 eggeplommer
300 g mykt smør*

Sjokoladetopping
200 g mørk sjokolade
20 g kokosfett

*Jeg mener bestandig meierismør når det står smør i en oppskrift.

Sett stekeovnen på 190 grader, gjerne varmluft, og kle en langpanne med bakepapir.

Til denne langpanneutgaven skålder jeg ikke mandlene, som jeg vanligvis bruker. Så her har jeg bare alle mandlene i en matprosessor og kjører knivene rundt til det har blitt helt finsmulete. Ha i melis og vaniljesukker og kjør rundt videre til alt er godt blandet.

Skill eggene og ha hvitene i matprosessoren. Kjør knivene rundt på laveste hastighet akkurat lenge nok til at alt blir blandet.

Fordel massen utover i langpannen. Jeg synes det er enklest å bruke fingrene, men der kan jo du gjøre akkurat som du vil.

Stek kakebunnen i 15-18 minutter. Den skal begynne å få en lett brunfarge på toppen og du skal kunne kjenne at det føles fast og fin.

Ta den ut av langpannen og la den avkjøles på en bakerist. La bakepapiret være på.

Mens bunnen avkjøles, lager du sjokoladekremen.

Ha sukkeret og vannet til fyllet i en liten kasserolle og kok opp. La det koke i 1 minutt. La det avkjøles til det blir lunkent. Smelt sjokoladen og sett den til avkjøling.

Ha eggeplommene i en miksmaster og pisk til de blir luftige – som en eggedosis. Hell i den avkjølte sukkerlaken i en tynn stråle. Fortsett å piske til du har en luftig eggedosis. I en annen bolle rører du smøret til det blir mykt og smidig. Tilsett eggedosisen litt etter litt mens du pisker. Før du tilslutt rører inn den smeltede sjokoladen.

Fordel kremen over den avkjølte mandelbunnen. Legg det over på et fat eller et kaldt stekebrett og sett det hele i kjøleskapet i minst 20 minutter.

Riv litt av sjokoladen til toppingen med en grønnsaksskreller og legg til side. Resten smelter du sammen med kokosfettet. La den avkjøles noe før heller det over i et kremmerhus og klipper et lite hull i tuppen. Fordel sjokoladen som du kan se på bildet, utover langpannen. Dryss over den revne sjokoladen til slutt.

Sett kaken så tilbake i kjøleskapet.

Kaken holder seg i kjøleskapet i noen dager. Ellers er den veldig fint å fryse ned i passe porsjonsbiter. Den tiner på noen få minutter.

God julebakst!

Sarah Bernard i langpanne Sarah Bernard i langpanne Sarah Bernard i langpanne Sarah Bernard i langpanne

 

 

 

22 kommentarer til “Sarah Bernard i langpanne”

 1. Hei!
  Lurte på hva slags kokosfett du bruker sammen m sjokoladen på toppen.har cococa ×tra Virgin stående…..men den har jo kokos smak…..,kanskje ikke så godt?

  • Hei Elin. Jeg bruker vanlig delfia kokosfett. Litt usikker på den med kokossmak. Da hadde jeg bare smeltet sjokoladen og hatt over. Det tror jeg går riktig så bra. Lykke til!

  • Jeg blogger under Bonnier og Tara sin fane nå, men Tara-logoen skal bli litt mindre. Og jeg skal få tilbake Pinterest-knappen 🙂

 2. Denne laga eg i går, står nå i fryseren (i langpanna) Lurer bare på om du tiner den før du deler den i konfektbiter…
  Gleder oss til å smake 🙂

  • Ja, jeg bruker vel egentlig å dele den opp i mindre biter som jeg fryser ned. Så tiner jeg dem nesten helt før jeg deler i konfektbiter. 🙂

 3. Stivpisker du eggehvitene før du blander de med nøttene, eller rører du de bare inn i deigen? Ellers med nøttebunn er jeg vant med å stivpiske eggehvitene før jeg blander inne det andre.
  Mvh.Liv Charlotte.

  • Hei Liv Charlotte!
   Jeg bruker også å gjøre det på de fleste nøttebunner, men på denne kjører jeg bare alt i matprosessoren og det funker fint. Du kan selvfølgelig også stivpiske dem, hvis du ønsker 🙂

 4. Takk for super oppskrift ! Lagde denne kaken til en avslutning på jobben. Ble så saftig og god !! Og den kremen da, så utrolig god og luftig ! Trodde jeg hadde gjort noe feil da eggeplommene ikke pisket seg luftig, men da sukkerlaken kom i ble det jammen meg «eggedosis».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon