Sarah Bernard

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sarah Bernard

Kan du tenke deg noe bedre enn en akkurat passe stor munnfull (eller tre) med mandelbunn, sjokoladekrem og mørkt sjokoladetrekk? Det tror jeg nesten ikke at jeg kan! Sarah Bernard er fantastisk godt! De er vidunderlige, små kaker med massevis av god smak!

Så vidt meg bekjent er kakene oppkalt etter en kjent fransk skuespillerinne, ja jeg bruker den gammeldagse betegnelsen skuespillerinne ettersom dette jo tross alt foregikk i gamle dager, ved samme navn. På noen steder jeg har sett, skrev hun navnet sitt Sarah Bernhardt, men det er vanlig å skrive Sarah Bernard i norske oppskrifter, så da gjør jeg det.

Om de nå skrives på den ene eller andre måten, smaker de supergodt. De er dessuten fine å fryse ned. Så kan du bare ta opp de kakene du trenger. De tiner mens kaffen koker opp.

Sarah Bernard

34 kaker

500 g mandler
250 g melis
1 ts vaniljesukker
4 eggehviter

Fyll
150 g finkornet sukker
½ dl vann
200 g mørk sjokolade
2 eggeplommer
200 g mykt smør

Sjokoladetopping
200 g mørk sjokolade
2 ss kokosfett

Sett stekeovnen på 190 grader varmluft og kle 2 stekebrett med bakepapir.

Skåld halvparten av mandlene. Det gjør du ved å helle kokende vann over dem og la dem ligge der lenge nok til at du kjenner at skallet løsner. Hell ut vannet og fjern skallet. Ha både de skåldede mandlene og de vanlige i en food processor og kjør knivene rundt til de har blitt helt finsmulete. Har du en god gammeldags mandelkvern, er den helt topp å bruke til dette.

Ha mandelmassen i en bolle og rør inn resten av ingrediensene til du får en fin deig. Del den i 34 like store deler og rull dem ut til kuler. Fordel dem på stekebrettene og klem dem litt flate før du steker dem i 12–15 minutter. De skal begynne å bli gyllenbrune langs kantene.

Legg dem over på en bakerist og la dem avkjøles.

Ha sukkeret og vannet til fyllet i en liten kasserolle og kok opp. La det koke i 1 minutt. La det avkjøles til det blir lunkent. Smelt sjokoladen og sett den til avkjøling.

Pisk lett sammen eggeplommene og hell den avkjølte sukkerlaken over. Pisk det lett og luftig til en eggedosis. Rør smøret til det blir mykt og smidig i en annen bolle før du tilsetter eggeblandingen litt etter litt mens du pisker.

Rør den smeltede sjokoladen inn i smørkremen.

Ha kremen over i en sprøytepose og fordel den over de avkjølte mandelkakene. Du kan også gjøre dette med to teskjeer. Sett dem i kjøleskapet til smørkremen stivner. Du kan også sette det i fryseren.

Smelt sammen sjokoladen og kokosfettet til toppingen og la den avkjøles noe før du tar kakene ut av kjøleskapet og dypper dem i den smeltede sjokoladen. Dette er for mye sjokolade til disse kjeksene, men det er vanskelig å dyppe hvis det er en veldig liten mengde. Den overflødige sjokoladen kan du oppbevare og bruke til for eksempel pynting av disse gule bombene.

Oppbevar kakene enten i kjøleskapet noen dager, eller frys dem ned. De tiner på noen få strakser.

 

Nyt hver lille munnfull!

16 kommentarer til “Sarah Bernard”

 1. Kunne gjerne tenkt meg eit bilde av den smørkremmen. Har prøvd å lage, smaker godt, men føler at kremen vart så slapp. Skulle eggeplommer og sukkervann bli meir som eggedosis? Kor mykje skal eigentleg smøret rørast? Her må vist alt inn med teskje 😉 takk for ein fin blogg – god jul

  • Hei Ina!
   Eggeplommene skal piskes til en eggedosis, og når du da pisker inn sukkervannet vil eggedosisen fremdeles være tykk og fin. Smøret rører du til det blir helt mykt, nærmest som en krem. Den ferdige kremen er ganske myk, men vil stivne når du setter sarah bernardene i kjølsakapet.
   God jul til deg også!

  • He he he! Du er definitivt ikke den eneste i Norge uten, Veslemøy. Det går helt fint med vanlig over- og undervarme også. Kan øke temperaturen med 10 grader 🙂

  • Kanskje du skal prøve å tilsette litt mer malte mandler. Ettersom det flyter utover, høres det jo ut som om massen er litt for tynn. Lykke til 🙂

 2. Hei.
  jeg har smakt sarah bernard med baylis i, det var super godt. Når tenker du at jeg kan tilsette det i kremen?
  God Jul 🙂

  • Det høres godt ut, Ida! Jeg tenker at det vil være lurt å røre inn helt til slutt, før du fordeler kremen på bunnene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon