Hjemmelagde punsjestenger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelagde punsjestenger

Plutselig her om dagen husket jeg på en av barndommens store søte favoritter – punsjestenger! Jeg kan ikke huske at de noen gang ble lagd hjemme hos oss. Bare at det bestandig var hva jeg ønsket å kjøpe når vi var innom et bakeri. Den grønne marsipanen rundt og den myke kaken inni med massevis av romsmak. For romsmak det må det være av punsjestener!

Jeg måtte derfor ut på butikken for å kjøpe romessens – kan ikke huske sist jeg brukte det – og finne fram noen sjokoladekakebiter fra fryseren. Trenger du en god oppskrift på sjokoladekake, finner du det her.

Hjemmelagde punsjestenger

Dette trenger du for å lage ca. 20. punsjestenger
300 g sjokoladekake*
30 g mykt smør
4 ts kakao
500 g marsipan
noen dråper romessens
grønn konditorfarge
litt hvetemel til utkjevling
100 g mørk sjokolade
10 g Delfiafett

* Jeg finner fram ca. 4 stykker langpannesjokoladekake fra fryseren når jeg skal lage disse punsjestengene, skjærer av glasuren og lar kakestykkene tine. Når kakestykkene er tint, har jeg dem i en matprosessor sammen med smøret, kakaoen og 75 gram av marsipanen. Kjør knivene rundt til du får en jevn og fin deig. Tilsett litt og litt romessens til du får den ønskede smaken.

Du kan selvfølgelig bruke ferdigkjøpt sjokoladekake også.

Ta ut deigen og del den i 20 biter og rull dem ut til pølser.

Vil du ha den tradisjonelle lysegrønne fargen på punsjestengene, blander du inn konditorfarge i resten av marsipanen til du får den ønskede fargen. Klipp opp to store brødposer og kjevle ut marsipanen mellom dem. Dryss på bitte litt hvetemel mellom posen og marsipanen. Vend marsipanen – med posene – innimellom slik at den ikke setter seg fast. Marsipanen må bli stor nok til at du kan skjære ut 20 rektangler av den. Med min størrelse på punsjestengene, må rektanglene være 8 x 9 cm. Bruk linjal. Rull marsipanen rundt hver pølse.

Smelt sammen sjokoladen og delfiafettet i mikrobølgeovn eller på svak varme i en kasserolle. La det avkjøles litt før du dupper begge endene på punsjestengene i sjokoladen. Legg dem over på en bakerist og la det tørke.

Oppbevar punsjestengene i kjøleskapet.

Hjemmelagde punsjestenger Hjemmelagde punsjestenger

 

 

 

 

 

3 kommentarer til “Hjemmelagde punsjestenger”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon