Julefestkake!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 45 minutter

Porsjoner: 1

Julefestkake!

Julefesten er sikret, folkens! Saftig og god sjokoladekake med rikelig kremostglasur både mellom lagene og på toppen, og så massevis av julesjokolade fra Anthon Berg rundt og på toppen av kaken. Så et aldri så lite dryss mel melis helt til slutt – bare for å få følelsen av nysnø.

Jeg elsker kaker som er enkle å lage og som allikevel ser skikkelig smashing ut, og det synes jeg denne innfrir! Enig?

Jeg har brukt to rundformer på 20 cm til denne kaken, men har du bare én rundform i den størrelsen, kan du ha all røren i den og så bare dele bunnen etterpå. Da må du bregne litt lengre steketid. Bruk en kakepinne for å sjekke når kaken er ferdig stekt. Det er bestandig et godt tips!

Julesjokoladen fra Anthon Berg, som jeg pynter med, er jo med på å gjøre dette til en skikkelig festkake! Du får kjøpt julesjokoladen hos Meny og Coop Obs! og Coop Extra.

Ingredienser

Sjokoladekaken
50 g bakekakao
2 dl kokende vann
175 g smør romtemperert
300 g mykt, brunt sukker
2 ts tørsleffs vaniljesukker
3 egg
225 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
0.5 ts natron
175 g rømme

Kremostglasuren
225 g kremost, naturell romtemperert
125 g smør romtemperert
350 g melis
1 ts tørsleffs vaniljesukker
0.5 limejuice

Pynten
2 pk anthon berg marsipan- og nougatsticks
2 pk anthon berg sjokoladeglaserte marsipankuler

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle to rundformer på 20 cm. (Se også teksten jeg skriver øverst)

Ha kakaoen i en bolle og hell over det kokende vannet. Rør ut kakaoen og la det stå å avkjøles mens du pisker smør, brunt sukker og vaniljesukker mykt og luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene og pisk dem inn ett og ett.

Bland sammen det tørre og tilsett det, rømmen og den utrørte kakaoen vekselvis mens vispene går sakte rundt. Gi røren en kjapp visping til alt er godt blandet. Fordel rørern i de to rundformene og stek kakebunnene i ca. 45 mintter. Steker du alt i én rundform på 20 cm, må du nok passere over 1 time på steketiden.

Stikk en tynn kakepinne midt ned i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. Sitter det igjen rester på pinnen, gir du kaken noen flere minutter i stekeovnen før du prøver igjen.

La kakebunnene avkjøles på en bakerist, men i formen i ca. 30 minutter før du forsiktig løsner formen og legger kakebunnene opp ned på risten.

Du kan gjerne lage kakebunnenen dagen før servering.

Ha kremosten og smøret i en miksebolle og pisk til det blir kremete og luftig. Tilsett melisen og vaniljesukkeret og pisk det inn. Smak til med lime- eller sitronsaften.

Legg en av kakebunnene på et kakefat, eller del kakebunnen (derosm du lager én) og legg den nederste delen på et kakefat. Fordel halvparten av kremostglasuren over før du legger på den andre kakebunnen og så resten av glasuren på toppen.

Plasser marsipan og nougatstengene rundt kaken og dryss marsipankulene over glasuren. Ha 1 ss melis i en sil og sikt over glasuren og kulene helt til slutt.

Kaken holder seg godt i kjøleskapet i flere dager.

God bakst og god fest!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen, som er importører av Anthon Berg til Norge. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon