Appelsin- og mandelkake med sjokoladeglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Appelsin- og mandelkake med sjokoladeglasur

Rekk opp hånda den som ikke liker kombinasjonen sjokolade og appelsin! Jeg ser ikke én eneste én, og konkluderer derfor lekende lett med at dette er en kombinasjon som er ytterst populær.

Denne kaken er proppet full appelsin og malte mandler og har et skikkelig tykt og godt sjokoladeglasurlag på toppen, så jeg anser det som at den har store muligheter for å bli årets påskeslager!

En annen god påskekake jeg har her på bloggen, er denne sjokoladekaken uten hvetemel, som er lagd på oppskrift fra en av mine absolutte store matfavoritter, Nigella Lawson.

Appelsin- og mandelkake med sjokoladeglasur

Dette trenger du for å lage appelsin- og mandelkake med sjokoladeglasur
4 appelsiner
250 g mandler
100 g brunt sukker
400 g vanlig sukker
6 egg
1 ½ ts bakepulver

Sjokoladeglasur
200 g mørk sjokolade
20 g kakao
1/3 dl kokende vann
150 g romtemperert smør
125 g melis
200 g kremost

Appelsin- og mandelkake med sjokoladeglasur

Vask appelsinene godt før du har to av dem i en kasserolle og fyller nok vann til at det dekker. Kok opp og la det være på kokepunktet i de kommende 2 timene. Fyll på med mer vann når det er nødvendig.

Appelsin- og mandelkake med sjokoladeglasur

Ta ut appelsinene og ta vare på kokevannet. La appelsinene avkjøles litt før du hakker dem opp. Fjern eventuelle steiner mens du holder på.

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en rundform på 24 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Ha mandlene i en food processor og kjør til de har blitt helt smulete. Hell det ut og legg det til side. Ha det brune sukkeret i food processoren sammen med 200 gram av det hvite sukkeret og eggene og kjør det sammen.

Tilsett de opphakkede appelsinene og kjør knivene rundt enda en stund slik at de hakkes opp enda mer. Bland bakepulveret sammen med de opphakkede mandlene før du heller det over i food processoren og blander det sammen.

Appelsin- og mandelkake med sjokoladeglasur

Appelsin- og mandelkake med sjokoladeglasur

Hell røra over i den smurte rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Stekes i 1 time og 15 minutter. Blir den litt for mørk på slutten av steketiden, legger du et bakepapir over. La den avkjøles på en bakerist.

Mens kaka stekes, måler du opp kokevannet fra appelsinene. Du skal ha ca. 7 dl totalt, så er det for lite kokevann, sper du på med vanlig vann. Hell i en kasserolle sammen med resten av sukkeret samt saften fra én av de gjenværende appelsinene. Kok opp og la det småkoke til alt sukkeret er oppløst.

Skjær den siste appelsinen i tynne ringer og ha i sukkerlaken. La de koke med i ca. 10 minutter til de blir myke. Ta ut skivene og kok inn resten av appelsinsaften til den blir nesten sirupsaktig.

Smelt sjokoladen til glasuren i mikrobølgeovn. Rør sammen kakaoen og det kokende vannet. La det avkjøles noe. Pisk sammen smøret og melisen til det får en luftig og hvitaktig. Rør inn kremosten for hånd før du tilslutt rører inn de to sjokoladeversjoene.

Appelsin- og mandelkake med sjokoladeglasur

Fordel glasuren over kaken, pynt med appelsinskivene og server. Appelsinsirpen serverer du til.

Appelsin- og mandelkake med sjokoladeglasur

Vil du lage annen god mat til påske også? Her finner du mine andre påskeoppskrifter!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon