Sjokolademoussekake med stekt marsipanbunn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokolademoussekake med stekt marsipanbunn

Å, som jeg elsker oppskrifter som går i arv fra person til person! Oppskrifter som du, før du får prøvd den selv, bare vet kommer til å bli vellykket nettopp fordi at du allerede har smak den! Oppskriften på denne sjokolademoussekaken har jeg fått fra hudpleiedamen min, Venke! Vi ender bestandig opp med å skravle om mat mens huden min preppes og fikses.

Dette er en herlig kake! Den er enkel å lage, ser skikkelig staselig ut og så smaker den skikkelig godt. Den fyldige sjokolademoussen passer veldig godt sammen med de hakkede hermetiske ferskenene som ligger mellom bunnen og selve moussen.

Leter du etter andre festkaker også?
Klikker du her, kommer du til flere festkaker her på bloggen!

Jeg sier bare! Kos deg!

sjokolademoussekake med bunn av marsipan

Oppskrift på sjokolademoussekake med stekt marsipanbunn

Bunn
1 pk, 400 g marsipan – bruk marsipan med høy andel mandler, f.eks Odense ekte marsipan
3 egg
1 ss kakao
1 ts bakepulver

Fyll
4-5 halve hermetiske ferskener

Sjokolademousse
150 g mørk sjokolade
50 g melis
1/2 dl sterk kaffe
3 eggeplommer
3 dl kremfløte

Sett stekeovnen på 175 grader og kle en rundform på 24 cm med bakepapir i bunnen.

Riv marsipanen på en grove siden av et rivjern og ha i en bolle sammen med eggene, kakaoen og bakepulveret. Rør det sammen til en deig/røre før du heller det over i formen. Stek bunnen på midterste rille i 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er ferdig stekt. Stikk pinnen midt i bunnen. Kommer den tørr ut, er kakebunnen ferdig.

Ta den ut og sett den til avkjøling på en bakerist. La formen fremdeles være på. Du kan godt steke bunnen dagen før du skal lage resten av kaken. Pakk den i tilfellet inn i plastfolie over natten.

Smelt sjokoladen til moussen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Rør inn melisen og kaffen (den kan gjerne være kald). Så rører du inn eggeplommene.

Hvis kaffen var kald, er nok denne blandingen kald nå også. Hvis ikke, setter du den i kjøleskapet noen minutter. Pisk en luftig krem av fløten. Rør den så inn i den avkjølte sjokoladesausen. Og det er akkurat nå dette går over fra å være en sjokoladesaus til å bli en sjokolademousse.

Hakk opp ferskenene og fordel dem utover marsipanbunnen før du fordeler sjokolademoussen over. Bruk en kakespade eller en stekespade til å jevne moussen glatt utover. Sett kaken i kjøleskapet i 2-3 timer eller over natten.

Her pynter jeg kaken med jordbær. Det er også kjempegodt med en blanding av bringebær og blåbær som du pynter med sitronmelisseblader.

Nyt kaken!

sjokolademoussekakesjokolademoussekakesjokolademoussekakesjokolademoussekakesjokolademoussekakesjokolademoussekakesjokolademoussekake

 

 

 

 

4 kommentarer til “Sjokolademoussekake med stekt marsipanbunn”

  1. Hei, nydelig kake, men oppgitt steketid må da være for kort? I min stekeovn passer oppgitte temperaturer veldig bra med oppskrifter til vanlig, men ikke denne gangen. Stekte i mer enn 30 min. Bunnen ‘rant’ ut og var umulig å få av stekepapiret. Testet med pinne, men kanskje ikke bra nok?

    • Hm, Kari-Mette! Jeg har stekt min bunn i 30 minutter, og det har funket helt fint. Så da vet jeg ikke riktig helt hva som kan ha gått galt. Bra at kaken smakte godt da 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon