Mørk sjokoladekake med påskepynt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mørk sjokoladekake med påskepynt

Dette blir årets påskekake her i huset! Det er helt sikkert!

Tre lag med saftig mørk sjokoladekake, en herlig smørkremglasur både mellom lagene og rundt hele kaken, friske bringebær og hakkede pistasjnøtter inni kaken og en skikkelig raus porsjon med ulike påskeegg fra Anthon Berg på toppen!

Jeg tror jeg med ganske stor sikkerhet kan si at Anthon Berg sjokolade er skikkelig poppis. Aldri før har jeg fått på mange kommentarer og «likes» på Facebook og Instagram som da jeg la ut at du kunne vinne et Anthon Berg påskeegg + litt ekstra Anthon Berg goterier til deg selv og en venn! Det tok helt fullstendig av. Jeg tipper derfor at denne kaken kommer til å slå skikkelig godt an også!

Jeg sier iallfall bare: Gled deg!

Oppskrift på mørk sjokoladekake i 3 lag med sjokoladesmørkrem og påskepynt

Kakebunnene
125 g smør
250 g hvetemel
350 g sukker
100 g kakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 eggeplommer
1 egg
2 1/2 dl melk
2 1/4 dl ferdig kaffe, lunken

Sjokoladesmørkrem
200 g mørk sjokolade, 70 % kakaoinnhold
4 eggehviter
225 g sukker
2 ts vaniljesukker
350 g romtemperert smør
½ dl sterk kaffe

Pynt og fyll
75 g pistasjnøtter
250 g friske bringebær
Anthon Berg kolibriegg/fugleegg
Anthon Berg sjokoladeegg
Anthon Berg mandelegg
Anthon Berg mandelegg med lakris

Hvis du er glad i å lage høye kaker, kan det være en lur investering å kjøpe tre eller fire rundformer i samme størrelse. Her bruker jeg tre former som er 20 cm i diameter. Du kan også bruke én form som du så deler i tre lag når den er avkjølt. Da må du beregne litt lengre steketid.

Sett stekeovnen på 160 grader varmluft og smør 3 rundformer på 20 cm i diameter med nøytral olje eller formfett. Legg bakepapir i bunnen.

Smelt smøret til kakebunnene og sett det til avkjøling. Ha hvetemel, sukker, kakao, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Du kan enten sikte det i bollen eller du kan bruke en visp sånn at du forsikrer deg om at det ikke er noen klumper.

I en annen bolle pisker du lett sammen (det holder å bare bruke en gaffel) det smeltede smøret, eggeplommene, egget, melken og kaffen. Så heller du væsken over i den tørre blandingen og rører det sammen.

Fordel røren i de tre rundformene. Plasser dem i to ulike høyder i stekeovnen. Så lenge som du steker på varmluft går det bra.

Stek kakene i 30-35 minutter. Stikk en kakepinne midt i en av kakene for å sjekke om de er gjennomstekte. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. La bunnene avkjøles på en bakerist.

Smelt sjokoladen til glasuren og sett den til side.

Ha eggehvitene, sukkeret og vaniljesukkeret i en stålbolle og sett den over kokende vann i en kjele. Bruk en håndpisk og pisk til sukkeret er oppløst og du har fått en varm blanding. Jeg bruker å ta bollen av varmen når jeg synes massen er for varm til å putte fingeren i.

Fest bollen på mikseren og pisk til du får en blank marengs, og til den har blitt kald. Mens det piskes, rører du sammen smøret sånn at det blir en glatt og jevn masse.

Når marengsen er klar, pisker du inn smøret og sjokoladen vekselsvis. Bruk en slikkepott og skrap ned langs kantene innimellom sånn at alt blir blandet. Tilsett den sterke kaffen til slutt.

Når du nå skal montere kaken, kan det være lurt å skjære av toppen av kakebunnene dersom de buler veldig opp midt på.

Legg en bunn på et kakefat. Legg gjerne bakepapir inn under kaken slik at du dekker resten av kakefatet. Så holder det seg fint. Legg på et lag med glasur, litt i underkant av ¼ av den totale glasuren. Grovhakk pistasjnøttene og fordel mesteparten av dem over glasuren. Du skal ha igjen litt til pynt på toppen også.

Legg over en ny bunn. Et nytt lag med glasur og fordel bringebærene over der. Så den siste bunnen før du fordeler resten av glasuren på toppen og rundt det hele. Her bruker jeg baksiden av en stor bakespade for å glatte ut glasuren langs sidene. Du kan også bruke en stekespade til det.

Så er det på tide å fordele resten av pistasjnøttene og massevis av ulike Anthon Berg egg. Her er det bare å lasse på hvor mye som du selv vil.

Kaken holder seg fint i kjøleskapet i noen dager. Det er fint å ta kaken ut av kjøleskapet en stund før serverings slik at glasuren ikke er helt hard.

Nyt!

Dette blogginnlegget er skrevet som den del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

2 kommentarer til “Mørk sjokoladekake med påskepynt”

  1. Hei. Tror du denne røren kan tømmes i en langpanne?, og såå stikke ut 3 bunner etter steking?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon