Å hvilken herlig suksesskake dette er! Eller gulkake, som jeg kaller det! Dette er en skikkelig påskesuksesskake!

Oppskriften min på suksesskake har vært en av de mest populære oppskriftene på bloggen de siste årene og jeg vet det er så mange av dere som baker den jevnt og trutt. Før jul la jeg også ut oppskriften på små suksesskaker som føk rett opp på topp tre av populære kakeoppskrifter.

Nå har jeg laget en påskeversjon! Jeg har tilsatt både saft og skall av appelsin i den gule kremen og den er pyntet med et stort lass av herlige drasjerte påskeegg.

Her er det bare å finne frem kakeformen og sette i gang med bakingen! God påske og bakst!

Oppskrift på gulkake med appelsinsmak og påskepynt

Mandelbunn
200 g mandler
5 eggehviter
200 g melis

Gulkrem med appelsinsmak
100 g kjøleskapskaldt smør
skall av ½-1 appelsin
5 eggeplommer
¾ dl H-melk
½ dl presset appelsinsaft
100 g sukker
20 g maisenna

Pynt
ulike drasjerte sjokolade- mandel- og lakrisegg
gullstøv (særdeles valgfritt)

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 22 eller 24 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Ha mandlene i en matprosessor ha kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.

Ta smøret til den gule kremen ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.

Vask appelsinen godt i vann før du river det gule av skallet på den fine siden av rivjernet. Ha mesteparten av skallet i en kasserolle sammen med eggeplommene, melken, appelsinjuicen, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig og du kan fordele den over mandelbunnen.

Dryss over resten av appelsinskallet. Pynt med akkurat så mange påskeegg som du ønsker. Det er lurt å ikke ha på påskeeggene så veldig lenge før servering, for litt av fargen fra dem vil gå over i glasuren. Deg gjør ingenting, men da vil det altså bli litt skjolder i glasuren.

Her har jeg også drysset kaken med litt gullstøv som jeg kjøpte da jeg var på tur med Landbruksministeren til Berlin.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *