Suksesskake med appelsinkrem og påskepynt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 30 minutter + avkjøling

Porsjoner: 12

Suksesskake med appelsinkrem og påskepynt

Bruker du litt skall og saft av en appelsin i den gule kremen på suksesskaken, får du enda mer god smak av påske! For appelsin og påske er jo verdens beste venner! Jeg tror du kommer til å elske denne herlige appelsinkremen av en gul krem.

Oppskriften min på suksesskake har vært en av de mest populære oppskriftene på bloggen de siste årene og jeg vet det er så mange av dere som baker den jevnt og trutt. Før jul la jeg også ut oppskriften på små suksesskaker som føk rett opp på topp tre av populære kakeoppskrifter.

Nå har jeg laget en påskeversjon! Jeg har tilsatt både saft og skall av appelsin i den gule kremen og den er pyntet med et stort lass av herlige drasjerte påskeegg.

Her er det bare å finne frem kakeformen og sette i gang med bakingen! God påske og bakst!

Ingredienser

Mandelbunn
200 g mandler
5 eggehvite(r)
200 g melis

Gul krem med appelsinsmak
100 g kaldt smør
0.5 appelsin(er) skall av
5 eggeplomme(r)
0.75 dl h-melk
0.5 dl appelsinjuice
100 g sukker
20 g maisenna

Pynt
påskeegg
gulldryss

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 22 eller 24 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Ha mandlene i en matprosessor ha kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.

Sånn lager du mandelbunnen

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.

Den gule appelsinkremen

Ta smøret til den gule kremen ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.

Vask appelsinen godt i vann før du river det gule av skallet på den fine siden av rivjernet. Ha mesteparten av skallet i en kasserolle sammen med eggeplommene, melken, appelsinjuicen, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn. Ha kremen gjennom en sil, for å forsikre deg om at det ikke blir med noen små hvite eggklumper i glasuren.

Pynting av kaken

Fordel den gule kremen over mandelbunnen. Dryss over resten av appelsinskallet. Pynt med akkurat så mange påskeegg som du ønsker. Det er lurt å ikke ha på påskeeggene så veldig lenge før servering, for litt av fargen fra dem vil gå over i glasuren. Det gjør ingenting, men da vil det altså bli litt skjolder i glasuren.

Her har jeg også drysset kaken med litt gullstøv som jeg kjøpte da jeg var på tur med Landbruksministeren til Berlin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon