Nøttekake med sjokoladekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer

Porsjoner: 10

Nøttekake med sjokoladekrem

Denne nøttekaken med sjokoladekrem er en skikkelig herlig festkake! Akkurat så mektig som en konfektkake skal være og så god at den oser av herlig feststemning. Jeg digger også det faktum at kaken er riktig så enkel å lage! Her trenger du ikke å være konditor for å lykkes 😉

I bunnene bruker jeg en blanding av salte peanøtter, hasselnøtter og salte kjeks (type Ritzkjeks) i tillegg til hakket sjokolade – og det blir altså så utrolig godt! Om du må ta hensyn til nøtteallergi, kan begge nøttetypene byttes ut med mandler. Det blir også veldig godt.

Nøttebunnene kan gjerne lages i god tid før en eventuell fest, og de blir nesten enda bedre av å bli fryst ned. Hvis du gjør det, lar du dem bare tine på kjøkkenbenken når du skal montere kaken.

LES MER! Med denne oppskriften får du BESTANDIG PERFEKT SUKKERBRØD!

God bakst til deg!

Ingredienser

Nøttebunnene
4 eggehvite(r)
300 g sukker
150 g peanøtter med salt
50 g hasselnøtter
75 g ritzkjeks
100 g kokesjokolade

Sjokoladekremen
75 g smør
75 g melis
150 g kokesjokolade
4 eggeplomme(r)

Kremen + pynten
3 dl kremfløte
50 g peanøtter
50 g pistasjnøtter

Slik lager du nøttekake med sjokoladekrem

Start med nøttebunnene

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og smør to rundformer på 20 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Ha eggehvitene i en helt ren bakebolle og pisk til de begynner å få hvite topper. Tilsett sukkeret i en tynn stråle og pisk til du får en blank og luftig marengs. Det tar 5-6 minutter.

Ha peanøttene og hasselnøttene i en matprosessor og kjør det sammen til det blir finhakket. Ha i Ritzkjeksene og sjokoladen og kjør knivene nok til at det blir grovhakket. Vend dette inn i marengsen før du fordeler det i de to rundformene.

Stek bunnene i 23-25 minutter. Når du ser at bunnene begynner å løsne fra kantene, er de ferdigstekte.

La nøttebunnene avkjøles på en bakerist. La formene være på til bunnene er avkjølt.

Sjokoladekremen

Smelt smøret og melisen i en kjele og rør det sammen. Ta kjelen av varmen. Grovhakk sjokoladen og rør den inn til den har smeltet helt. Så rører du inn én og én eggeplomme til du får en helt glatt og blank sjokoladekrem.

Klart for å sette sammen kaken

Pisk kremfløten luftig og fin. Hakk opp peanøttene og pistasjnøttene.

Legg en av kakebunnene på et kakefat og fordel halvparten av sjokoladekremen over. Ha halvparten av den piskede kremfløten og nøttene over der igjen. Gjenta med neste bunn, de to kremene og nøttene.

Så er et bare å glede seg til kakeservering!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon