Sånn baker du perfekt sukkerbrød!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Sånn baker du perfekt sukkerbrød!

Nå skal du få en helt bombesikker oppskrift på sukkerbrød! Bruker du de ingrediensene som står i oppskriften og gjør som det står i fremgangsmåten, vil du garantert få en superluftig og smakfullt sukkerbrød!

Hvis du kommer på det, er det fint å ta eggene ut av kjøleskapet en times tid før du skal bruke dem, slik at det blir romtemperert – da får du nemlig en luftigere eggedosis – men det går helt greit hvis du nå skulle glemme det også. Jeg har en stor tendens til å ikke huske.

Denne oppskriften er til en rundform på 24 cm.
Under her får du et skjema som viser hvordan du tilpasser mengden til størrelsen på rundformen.

 20 cm22 cm24 cm26 cm28 cm
Egg34567
Sukker120 g160 g200 g240 g280 g
Hvetemel120 g160 g200 g240 g280 g
Bakepulver½ ts1 ts1 ½ ts1 ½ ts2 ts

Ingredienser

5 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1.5 ts bakepulver

Til smøring av formen
smør
hvetemel

Slik gjør du

Start med å sette på stekeovnen på 200 grader varmluft og smøre en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen. Ha i ca. 1 ss med hvetemel og dryss det rundt i formen slik at det setter seg fast i fettet. Tøm ut det overflødige.

Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis. Det tar 5-6 minutter.

Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen.

Hell røra over i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader.

Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en grillpinne el. midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig.

Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.

egg til sukkerbrød
hvetemel til eggedosis
lager sukkerbrød

God bakst!

102 svar til “Sånn baker du perfekt sukkerbrød!”

  1. Hei igjen, fru Timian!
    Lenge sida eg skreiv i kommentar feltet sist, men eg må bare få lov å takke deg for alle gode tips og oppskrifter eg har fått gjennom bloggen din, opp gjennom åra! Du svare alltid så høflig og er så inspirerende oppmuntrans når du svarer oss som kommenterer og spør. TUSEN TAKK – du er ein stor inspirasjon og eit godt forbilde!
    Mvh. Annette Rødli på Sørlandet

  2. Kommer aldri til å bake noe annet sukkerbrød enn fra denne oppskriften, alltid vellykket , luftig og lekkert.

  3. Hei har brukt denne oppskriften flere ganger og den er super. Men jeg kunne tenke meg å lage en sjokoladeversjon av sukker brød. har du noen tips til det ?

    • Hei Camilla!
      Da ville jeg blandet kakao sammen med hvetemelet. Litt usikker på hvor mye, men start med 50 gram, så ser du hvor mørk bunnen blir da.
      Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon