Saftig bløtkake med krem og bær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig bløtkake med krem og bær

Har du dreisen på å bake sukkerbrød, er du aldri langt unna en god bløtkake.

Sukkerbrødet kan du gjerne bake i god tid før servering, for det tåler veldig godt å bli fryst ned. Og selv om du ikke har tenkt å fryse det ned, kan du veldig gjerne bake det dagen før. Da rekker det å sette seg bedre også slik at det ikke smuler så mye når du skjærer det opp. Sukkerbrødet kan også dynkes dagen før. Selve kremen smaker best og holder seg finest hvis den blir pisket og hatt på kaken samme dag som servering.

Du kan også ha et lag med vaniljekrem inni kaken. Ellers er det i grunn bare å kjøre på med massevis av pisket krem og friske bær.

Saftig bløtkake med krem og bær

Dette trenger du for å lage bløtkake med krem og bær

Sukkerbrød
5 egg, helst romterpererte
200 g sukker
200 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
litt smør eller formfett til smøring av forma

Fyll og pynt
1 ½ dl eplejuice til dynking
6 dl kremfløte
800 g jordbær
300 g bringebær
150 g blåbær
50 g pistasjnøtter

Sett stekeovnen på 200 grader. Legg et bakepapir i bunnen av en rundform på 24 cm i diameter. Smør innsiden av kantene med smeltet smør eller bruk formfett.

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis, pisk i 5–6 minutter. I mellomtiden blander du hvetemel og bakepulver i en bolle.

Når eggedosisen er ferdig, sikter du melblandingen inn i eggedosisen. Bruk en slikkepott til å røre melet forsiktig inn i eggedosisen. Du skal prøve å bevare mest mulig av den luften som er pisket inn, derfor må du bruke store bevegelser når du rører inn melet. Når røra er godt blandet, heller du den i rundforma, og steker den på nederste rille i stekeovnen. Skru samtidig ned varmen til 170 grader.

Stek kaka i ca. 35 minutter. Stikk en tynn grillpinne eller lignende midt i kaka for å sjekke om den er gjennomstekt. Er pinnen tørr, er kaka ferdig. Legg et bakepapir på en rist og hvelv kaka over. La den ligge slik til den er avkjølt. Sukkerbrødet tåler godt å bli fryst.

Del sukkerbrødet i tre og dynk alle delene med juice. Legg den nederste deler på et kakefat. Pisk fløten til du får en luftig krem. Fordel 1/3 av kremen på den nederste sukkerbrøddelen. Del opp jordbærene og fordel ¼ av alle bærene over. Legg på neste kakebunn og gjenta. På toppen bruker du resten av bærene. Grohakk pistasjenøttene og dryss over også.

Saftig bløtkake med krem og bær

Saftig bløtkake med krem og bær

Flott kakebord til 17. mai! Oppskriftene på Kvæfjordkaken og jordbærdesserten kommer.

Saftig bløtkake med krem og bær

 

Ett kommentar til “Saftig bløtkake med krem og bær”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon