Kvæfjordkake!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kvæfjordkake!

Det er ikke uten grunn at denne kalles verdens beste! Kakebunnen med sprø marengs på toppen, i to lag, og masse vaniljekrem i mellom. Fantastisk!

Her har jeg laget en morsom vri med å steke den i to rundformer istedenfor langpanne! Ble fin, ikke sant?

Du kan selvfølgelig bruke langpannen også. Klikker du her, får du se en liten filmsnutt der jeg lager kaken på tradisjonelt vis.

Kvæfjordkake!

Oppskrift på Kvæfjordkake

Kakebunn
125 g romtemperert smør
125 g sukker
4 store eggeplommer
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
3–4 ss melk

Marengs
4 store eggehviter
200 g sukker
½ dl mandelflak

Vaniljekrem
½ vaniljestang
1 ¾ dl melk
2 eggeplommer
25 g sukker
1 ts maisenna
1 dl fløte

Daim til pynt

Sett stekeovnen på 180 grader og smør to rundformer (her bruker jeg rundformer på 22 cm) eller en langpanne. Legg bakepapir i bunnen.

Pisk smør og sukker til det blir luftig. Tilsett eggeplommene en og en og visp dem inn etter hvert. Bland hvetemel og bakepulver. Tilsett melblandingen og melken vekselvis i miksebollen. Bland alt. Fordel røren jevn utover rundformene eller langpannen.

Vask miksmasterbollen godt og forsikre deg om at det ikke er noen fettrester i den. Ha i eggehvitene og pisk til det pannes hvitt skum. Ha i litt og litt sukker og pisk til det blir blankt og fint. Fordel dette over kakebunnene. Strø over mandelflakene.

Stek kakebunnen(e) på nest nederste rille i 20–25 minutter. Bunnene er ferdige når du ser at de begynner å løsne fra kanen av kakeformen. Avkjøl kaken helt.

Lag vaniljekremen. Skrap ut frøene på vaniljestangen og ha både frø og stang i en kasserolle sammen med melken. Kok opp. Rør sammen eggeplommene, sukkeret og maisennaen i en bolle. Når melken koker, heller du den over eggblandingen. Rør det sammen. Slå det tilbake i kasserollen og rør kraftig til det tykner. Avkjøl. Pisk fløten til en luftig krem og bland den inn.

Har du stekt kaken i en langpanne, deler du den i to og legger den ene delen på et kakefat. Fordel vaniljekremen over før du legger den andre kakedelen på toppen.

Hakk opp daimen og dryss over.

Kvæfjordkake!

Kvæfjordkake!

Her finner du oppskriften på bløtkaken du ser i bakgrunnen på bildet, og her finner du oppskriften på yoghurtpanna cottaen med jordbærgele.

God festdag!

 

 

 

8 kommentarer til “Kvæfjordkake!”

  1. Har bakt den mange ganger og den er verdens beste. Nå lurer jeg på om det går an å bake bunnen dagen i forveien. Takker for svar . Mvh. Mette

  2. Nå har jeg bakt kvæfjordkake ca 150 ganger,men 1 av blir sprø hva gjør du for å få den sprø hver gang.Brukt både varmluft,vanlig over under og konveksjon

    • Kjell jeg tror ikke det har med varmen på ovnen din å gjøre men mulig du ikke pisker marengsen nok . Pisk marengs like godt som du gjør hvis du lager pavlova så tenker jeg den blir sprø 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon