Jordbærkake med sukkerbrød!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Jordbærkake med sukkerbrød!

Norske jordbær, krem og sukkerbrød! Det er jo en sikker vinner på hvilket som helst kakebord. Herlige sommersmaker i skjønn forening.

I denne versjonen har jeg lagt til en ekstra ingrediens i kremen i tillegg til kremfløte og jordbær – nemlig hvit sjokolade! Og ganske så store mengder av den også. Jeg moser jordbær og blander samme med smeltet sjokolade og fløte for så å piske det sammen til en herlig krem! Den er virkelig verdt å prøve!

Du må starte med kremen noen timer før du skal sette sammen kaken!

God bakst!

Oppskrift

Sukkerbrød
5 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Jordbærkrem
400 g jordbær
5 dl kremfløte
400 g hvit sjokolade

Pynt
500 g jordbær
noen mynteblader

Start med jordbærkremen. Ha jordbærene i en kjele og gi dem et raskt oppkok. Mos dem til en jevn puré enten med en stavmikser eller i en blender.

Varm fløten til kokepunktet. Hakk opp den hvite sjokoladen og ha i en bolle. Så snart fløten er varm nok, heller du både den og den fremdeles varme jordbærsausen over sjokoladen. Rør det forsiktig sammen til alt er godt blandet. La det avkjøles før du setter bollen i kjøleskapet til den er helt kald.

Husker du det, kan du gjerne ta eggene til sukkerbrødet ut av kjøleskapet en stund før du setter i gang med bakingen, slik at de rekker å bli romtempererte. Da tar de opp enda mer luft.

Sett på stekeovnen på 200 grader og smøe en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen.

Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis, ca. 5 minutter. Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen. Hell røra over i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader. Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en kakepinne midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig. Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.

Del kakebunnen i 3 like lag og legg den nederste delen på et kakefat.

Pisk opp jordbærkremen din. Avhengig av hvor stor miksmaster du har, må du vurdere om du skal piske den i én eller to omganger. Fordel 1/3 av kremen på kakebunnen.

Skjær ca. 1/3 av jordbærene i tynne skiver og fordel halvparten av disse på jordbærkremen. Gjenta med de to resterende lagene med kakebunn, krem og bær. Resten av bærene fordeler du på toppen av kaken.

Pynt med myntebladene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon