Victoria sponge cake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Victoria sponge cake

Victoria sponge cake er engelskmennenes svar på den norske bløtkaken. Den er enkel å lage, og en perfekt kake å lage til hvilken som helst fest, for de av oss som ikke er en konditorspire. Egentlig en festkake på 1-2-3!

Det var dronning Victoria av Storbritannia som på 1800-tallet innførte både den engelske tradisjonen med Afternoon Tea og som startet å servere denne deilige kaken.

Originalt er det bringebærsyltetøy og pisket krem mellom kakelagene, og et lett melisdryss på toppen. Her lager jeg en kremostglasur som jeg bruker istedenfor den piskede kremen, og som jeg også har på toppen. For å få hele kaken i skikkelig feststemning, bruker jeg roseblader som jeg dypper i eggehvite og ruller i sukker. Når de tørker blir de en fantastisk fin kakepynt. Bruk enten blad fra egne, usprøytede roser eller kjøp usprøytede roser hos gartneren.

festkake i en fei

Oppskrift på Victoria sponge cake med bringebærsyltetøy, kremostglasur og glaserte roseblader

Kakebunner
250 g sukker
250 g mykt smør
5 egg + 1 eggeplomme
3 ss H-melk
250 g hvetemel
4 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Bringebærfyll
400 g bringebær, kan godt bruke frosne
200 g sukker

Fyll
200 g mykt smør
400 g naturell kremost
250 g melis
1 ts vaniljesukker el. ½ vaniljestang

Pynt
1 rose
1 eggehvite
sukker

Start med rosebladene. Bruk en usprøytet rose. Pisk eggehviten lett og pensle det på hvert kronblad på begge sider. Dypp det i en skål med sukker og legg det over på bakepapir slik at det tørker. Det tar 2­–3 timer.

roseblader

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør to rundformer på 22 cm. Legg bakepapir i bunnen på dem.

Ha sukker og smør i en miksebolle og pisk det lyst og luftig. Ha i eggene, inklusive eggeplommen, og melken og pisk det lett inn. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha i bollen. Rør det sammen.

Fordel røren i de to rundformene og sett dem på hver sin rist i stekeovnen. Stek bunnene i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne om de er gjennomstekte. Ta dem ut og la dem avkjøles på en bakerist.

Mens kakebunnene steker, lager du syltetøyet. Ha bringebær og sukker i en kjele og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Rør i det innimellom. Hell det over i en bolle og la det avkjøles.

Ha alle ingrediensene til glasuren i en miksebolle og rør det godt sammen. Bruker du vaniljestang, deler du den i to og skraper ut frøene. Så har du frøene i glasuren.

victoria sponge 6

Legg en av kakebunnene på et kakefat. Fordel syltetøyet over. Så halvparten av glasuren over der før du legger på den andre kakebunnen. Fordel over resten av glasuren før du pynter med rosebladene.

victoria sponge med roseblader

victoria sponge med kremostglasur

victoria sponge med kremostglasur og bringebærsyltetøy

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon