Rullekake med sjokoladekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rullekake med sjokoladekrem

Jeg elsker denne rullekaken! Og det er jeg sikker på at du kommer til å gjøre også. Med mindre du har aversjon for sjokolade og andre søte, gode ting!

Dette er den samme oppskriften som er med i min andre bok – Nybakt til jul – som kom ut for lenge siden. Da hadde jeg en sjokoladeglasur utenpå selve rullekaken også, men jeg synes kaken er så mektig og god uten, at jeg de senere årene har kuttet ut glasuren.

Det er store og gode muligheter for at denne rullekaken kan bli din nye favorittkake!

rullekake med sjokoladefyll

Oppskrift på sjokoladerullekake med sjokoladekrem og bringebær

Sukkerbrød
4 egg
150 g sukker
100 g hvetemel
25 g kakao
1 ts bakepulver

Sjokoladekrem
200 g mørk sjokolade
250 g romtemperert smør
250 g melis
2 ts vaniljesukker
5 eggeplommer

ca. 200 g bringebær

Sett stekeovnen på 190 grader over- og undervarme og kle en stor langpanne med bakepapir.

Ha egg og sukker i miksmasteren og pisk til du får en luftig eggedosis. Det tar 7–8 minutter før alt sukkeret er smeltet og den er luftig nok. Bland hvetemel, kakao og bakepulver og sikt det oppi bakebollen så du er sikker på at det ikke blir klumper i røren din. Fold inn melet med en slikkepott.

Hell røren oppi langpannen og fordel den jevnt utover. Stek rullekaken på rillen under midten i 10 minutter.

Mens kaken steker, legger du et kjøkkenklede på benken og drysser over et jevnt lag med sukker. Når sukkerbrødet er ferdig stekt, hvelver du det over på kledet. Dra forsiktig av bakepapiret og legg langpannen, med hulrommet inn, over sukkerbrødet igjen. La den ligge slik til kaka er helt avkjølt.

Sjokoladekremen lager du slik: Smelt sjokoladen og sett den til side. Ha smør, melis og vaniljesukker i en miksebolle og pisk det luftig og nesten hvitt. Hell i den smeltede sjokoladen mens miksmasteren går rundt. Så pisker du inn én og én eggeplomme.

Når sukkerbrødet er helt avkjølt, fordeler du sjokoladekremen rundt det hele. La det være igjen ca. 3 cm på den ene langsiden. Fordel mesteparten av bringebærene oppå kremen før du ruller fra den ene langsiden – den siden som har krem helt ut. Bruk kjøkkenkledet til hjelp for å få en fin rull.

Løft rullekaka over på serveringsfatet. Dryss over litt melis og pynt med resten av bringebærene.

Nå har du en skikkelig mektig og god sjokoladekake som holder seg godt i flere dager i kjøleskapet.

PS! Lar du kaken stå i kjøleskapet, vil smørkremen inni blir hard. Det er derfor lurt å ta den ut derfra igjen i god tid før servering 🙂

rullekake med sjokolade

sjokoladerullekake med sjokoladekrem

God bakst!

sjokoladerullekake med sjokoladekrem og bringebær

sjokoladerullekake med bringebær

rullekake med sjokolade og bringebær

 

 

 

 

25 svar til “Rullekake med sjokoladekrem”

  1. Har testet på ungene, og de er strålende fornøyd. Ha den gjerne i kjøleskapet til dagen etter, så den får satt seg ordentlig.
    Et tips hvis man lurer på om eggedosisen er luftig og har god substans; kan du skrive Ole eller noe annet kort i eggedosisen, er den perfekt. Og det tar 7 – 8 – 9 minutter som nevnt i oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon