Herlig pavlova med kaffesmak

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Herlig pavlova med kaffesmak

Èn av de vanskeligste tingene med å lage pavlova er å angi hvor mange personer kaken passer til. Porsjonsstykkene bruker nemlig å være både rause og rikelige når det serveres sprø marengskake, som er akkurat passe seig midt inni, hjemme hos oss. Det er jo totalt umulig å bare ta et lite stykke!

I denne versjonen bruker jeg espressokaffepulver og får en knakende god smak av den ferdige kaken. Espressopulveret er helt finmalt av typen som du vanligvis rører ut i kokende vann, noe jeg ikke gjør i denne oppskriften, bare så det er sagt!

Kaken kan lages noen dager i forkant av servering. Kremen og pynten, bør derimot ikke has på før like før servering.

pavlova med kaffesmak

Oppskrift på pavlova med kaffesmak
Dette passer til en kake på ca. 24 cm i diameter

6 eggehviter
noen saltkorn
300 g sukker
4 ts espressokaffepulver
1 ts hvitvinseddik

Pynt
3 dl kremfløte
blåbær
bringebær
kakaopulver

Sett stekeovnen på 150 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha eggehvitene i en helt ren stålbolle og pisk til hvitene begynner å tykne. Bland sammen sukkeret og espressopulveret før du tilsetter det litt etter litt i marengsen, mens du hele tiden pisker. Når alt sukkeret et pisket inn, har du i eddiken. Pisk videre i ca. 5 minutter til eggehvitene har blitt blanke og glatte, og sukkeret er oppløst.

Fordel marengsen i en sirkel på bakepapiret. Du kan gjerne lage litt bølger i marengsen. Sett stekebrettet på nest nederste rille i stekeovnen. Stek marengsen i ca. 1 time. Du må ikke åpne stekeovnsdøra før det har gått 50 minutter. Da risikerer du at marengsen faller sammen. Hvis toppen av bunnen er stiv, skrur du av varmen og lar stekeovnsdøra stå på gløtt (legg inn en gryteklut i åpningen) og lar marengsbunnen stå i stekeovnen i minst 1 time til. Du kan åpne opp døren litt mer etter hvert.

Pisk en lett krem av fløten og fordel over pavlovaen like før servering. Fordel bærene over der før du drysser litt kakaopulver over. Jeg bruker å ha kakaopulveret i en tesil når jeg drysser.

pavlova

pavlova med kaffe

cappuccinopavlova

Nyt!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon