Lys sjokoladekake med sukkerpynt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lys sjokoladekake med sukkerpynt

Når du først har fått dreisen på å bake sukkerbrød, kan det brukes til mer enn en saftig bløtkake. Du kan jo for eksempel lage denne deilig sjokoladekaken. Eller, det er mulig det er fei å kalle den en sjokoladekake, for selve kaken er jo sukkerbrød. Så er det fyllet og glasuren som står for sjokoladen.

Jeg tar sjansen på å kalle den en sjokoladekake.

For å gjøre kaken skikkelig festfin, har jeg laget karamellpynt på den. Har du også lyst til å prøve deg på det, lov meg at du er forsiktig, for varm karamell er fryktelig varm!

Jeg tror det blir fest både med og uten karamell på denne kaken.

Oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du baker et perfekt sukkerbrød, finner du her!

sjokoladekake med sukkerpynt

Oppskrift på lys sjokoladekake

Sukkerbrød
5 egg
200 finkornet sukker
200 hvetemel
1 ½ ts bakepulver

Sjokoladekrem
4 eggehviter
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g mørk sjokolade, 70 % kakaoinnhold
350 g romtemperert smør

Karamell
175 g sukker
½ dl vann

Pynt
bringebær
blåbær

Start med å sette på stekeovnen på 200 grader og smøre en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen. Ha i ca. 1 ss med hvetemel og dryss det rundt i formen slik at det setter seg fast i fettet. Tøm ut det overflødige.

Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis, ca. 5 minutter. Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen. Hell røra over i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader. Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en grillpinne el. midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig. Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.

Sett sukkerbrødet i fryseboksen i ca. 1 time før du deler det i 4 lag. Jeg er helt elendig på øyemål, så jeg måler og setter fyrstikker el. inn på punkter sånn at jeg har noe å dele etter.

Til sjokoladekremen koker du opp litt vann i en kasserolle. Sett miksmasterbollen din oppi kasserollen. Den skal ikke berøre vannet. Ha i eggehvitene, sukker og vaniljesukker og pisk det sammen for hånd til det tykner litt og det blir så varmt at du nesten ikke greier å ha fingeren nedi. Ta ut bollen og fest den i miksmasteren. Pisk på full styrke til eggehvitene har blitt blanke og massen er kald.

Smelt sjokoladen.

Del opp smøret i terninger og pisk det inn i marengsen. Ser det ut som om kremen har skjært seg når alt smøret er innpisket, setter du mikseren på full styrke og visper i 2-3 minutter til kremen er blank og fin igjen. Avkjøl den smeltede sjokoladen litt før du pisker den inn til slutt.

Legg det nederste laget av sukkebrødet på et serveringsfat. Fordel utover sjokoladekrem. Bruk ca. 1/5 av sjokoladekremen. Legg på et nytt lag med sukkerbrød og bygg kaken oppover. Fordel resten av sjokoladekremen over og rundt til slutt.

Til karamellen koker du opp sukker og vann i en tykkbunnet kasserolle, på ganske sterk varme. La det koke i ca. 8 minutter til det har fått en gyllenbrun farge. Pass på at det ikke blir brent. Ta det av varmen og la det avkjøles i ca. 8 minutter til det har blitt halvtykt. Lag små rundinger av karamellen på et bakepapir av silicon eller rett oppå et stekebrett.

Vil du bruke noe av karamellen til å lage et “rede” av karamelltråder, som du kan se her på kaken, kan du se her hvordan du gjør det.

deilig sjokoladekake

lys sjokoladekake

sjokoladekake med sukkerpynt

sukkerbrød med lys sjokoladeglasur

 

2 kommentarer til “Lys sjokoladekake med sukkerpynt”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon