Ananas- og kokoskake med blåbærglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ananas- og kokoskake med blåbærglasur

Jeg er glad i kaker som ser flotte ut, smaker smashing (selvfølgelig) og som er fullt mulig for en ikke-konditor å lage. For samme hvor mange kaker jeg har lagd i mitt liv, kommer jeg aldri til å bli god på ekstravagant kakepynting. Jeg dæsjer heller rikelig på med glasur, bær eller sjokolade slik at kakene blir skikkelig fine allikevel. Er en kake rik og saftig på smak, må glasuren og pynten gjenspeile det også. Det gjør denne!

Ananasen gjør at denne kaka blir ekstra saftig og holdbar i tillegg til at den gir en god smak. I glasuren, og som pynt, bruker jeg store amerikanske blåbær. Du kan gjerne bruke norske skogsblåbær også. Da blir glasuren enda blåere.

Ananas- og kokoskake med blåbærglasur

Dette trenger du for å lage denne ananas- og kokoskaken med blåbærglasur
200 g romtemperert smør
250 g + 2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
5 egg
1 liten boks opphakket ananas, inkl. saften
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
50 g kokosmasse

Glasur
225 g romtemperert kremost
150 g usaltet romtemperert smør
1 ts vaniljesukker
225 g melis
1 ts sitronsaft
175 g blåbær
noen mynteblader

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og smør to former på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Pisk smør og sukker (250 gram) hvitt i en miksmasterbolle. Det tar 5–6 minutter. Del eggene og sett eggehvitene til side. Tilsett en og en eggeplomme i miksebollen og pisk dem godt inn.  Ha i ananasen og den tilhørende juicen. Bland sammen hvetemel og bakepulver sikt det inn i røren. Vend både det og kokosmassen inn med en slikkepott.

Pisk eggehvitene luftige i en helt ren bolle. Tilsett de to siste spiseskjene av sukkeret litt etter litt. Når eggehvitene har blitt blanke og luftige, folder du dem inn sammen med resten av røra. Fordel røra i formene og stek dem på hver sin rille i ca. 25 minutter.

Stikk en kakepinne midt i kakene for å se om bunnene er ferdig stekt. Kommer pinnen tørr ut, er bunnen ferdig. La dem avkjøles på en bakerist.

Det er viktig at både kremosten og smøret er romtemperert når du skal lage glasuren. Ellers vil du få små klumper i glasuren som du ikke greier å få ut. Ha kremosten og smøret i en miksebolle og pisk det sammen til alle klumper er borte. Sikt inn vaniljesukker og melis og pisk det inn også. Så har du i sitronsafta og ca. 125 gram av blåbærene. Pisk det sammen.

Ananas- og kokoskake med blåbærglasur

Legg en kakebunn på et serveringsfat og fordel halvparten av glasuren over. Legg på den andre bunnen og ha på resten av glasuren. Pynt med de resterende blåbærene og myntebladene.

Nyt livet!

3 kommentarer til “Ananas- og kokoskake med blåbærglasur”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon