Pavlova med hjemmelaget vaniljekrem og bær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pavlova med hjemmelaget vaniljekrem og bær

Hvor bruker du å ha trykket når du siser pavlova? Jeg som er trønder, og som bruker å ha trykket på den første stavelsen på veldig mange ord, har trykket på den andre stavelsen når jeg sier pavlova. Men mange – som ikke bruker å ha førstestavelsestrykk – har nettopp det på pavlovaen. Så da får vi tro at begge deler er like bra!

Samme hvor trykket er, bruker kaken å forsvinne riktig så fort når den kommer på bordet. For hvilken herlig kake dette er!

Oppå marengskaken fordeler jeg et tykt lag med hjemmelagd vaniljekrem før et aldri så lite lass med bær og oppskåret melon blir plassert på toppen. Deilig! Vil du ha en stivere vaniljekrem, kan du bruke gelatin i den. Se forklaringen lenger ned.

Pavlova med vaniljekrem og bær

Oppskrift pavlova

Pavlovaen
6 eggehviter
300 g helt finkornet sukker
1 ts vineddik eller annen eddik

Vaniljekrem
(4 plater gelatin)
1 vaniljestang
5 dl melk
6 eggeplommer
120 g sukker
3 ss maisenna
1 ss melis til strøing
3 dl kremfløte

Pynt
150 g bringebær
200 g jordbær
1 liten skive vannmelon
1 skive cantaloupemelon
2 ss frysetørket bringebær – kan utelates eller erstattes med hakket sjokolade

Pavlova med vaniljekrem og bær

Sett stekeovnen på 150 grader

Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha eggehvitene i en helt ren stålbolle og pisk til hvitene begynner å tykne. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du hele tiden pisker. Når alt sukkeret et pisket inn, har du i eddiken. Pisk videre i ca. 5 minutter til eggehvitene har blitt blanke og glatte, og sukkeret er oppløst.

Fordel marengsen i en sirkel på bakepapiret. Du kan gjerne lage litt bølger i marengsen. Sett stekebrettet på nest nederste rille i stekeovnen og skru samtidig ned varmen til 120 grader. Stek marengsen i 1 1/2-2 timer. Du må ikke åpne stekeovnsdøra før det har gått minst 1 time. Da risikerer du at marengsen faller sammen. Hvis toppen av bunnen er stiv, skrur du av varmen og lar pavlovaen stå til stekeovnen er kald.

Lag gjerne vaniljekremen dagen før servering. Bruker du gelatin, legger du dem i en skål med kaldt vann først. Ha melken i en kasserolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangen i melken sammen med eggeplommene, sukkeret og maisennamelet og evt. vaniljesukkeret.

Kok det opp under konstant omrøring og på litt over medium varme. Rør godt i bunnen sånn at det ikke brenner seg fast. Når kremen koker opp, lar du den koke i 30-40 sekunder, fremdeles under konstant omrøring.

Ta kasserollen av varmen. Bruker du gelatin i, presser du vannet ut av gelatinplatene nå, og rører dem inn i vaniljekremen. Så heller du kremen over i en bolle, dekker den til med plastfolie og setter den i kjøleskapet.

Pisk kremfløten og rør den inn i vaniljekremen. Fordel vaniljekremen på pavlovaen og plasser bærene og sitronmelissebladene rundt om. Dryss over litt melis.

Legg den avkjølte pavlovaen forsiktig over på et serveringsfat. Fordel vaniljekremen over før du deler opp frukten og bærene og legger på toppen.

Pavlova med vaniljekrem og bær Pavlova med vaniljekrem og bær

Da er det ikke annet å si enn: Kos deg!

 

 

 

 

4 kommentarer til “Pavlova med hjemmelaget vaniljekrem og bær”

  1. Hei! Fantastisk krem, den ble helt perfekt? Men…… Jeg skulle være flink å lega den i god tid, så den ble jo pudding? Er det mulig å få den i kremet konsistens igjen? Eller har jeg ødelagt alt nå?? Mvh Linda.

  2. Namm!!! Var litt uheldig med marengsn som datt litt sammen , men det er vel kansje en naturlov med unger i huset;) men smaken er jo god i alle fall

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon