Jordbær- og bringebærkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Jordbær- og bringebærkake

Klar for en deilig kake i helga? Da kan du rett og slett lage denne! Den ser ut som en pai, men det er faktisk en kakebunn jeg lager og trykker ut i paiforma, så den går enda mye fortere å lage enn en paideig. Den får en litt karamellaktig smak. Veldig god.

Her fyller jeg kakebunnen først med en krem av stivpisket crème fraîche, og når du pisker det, får du en ganske morsom krem som minner om vanlig pisket kremfløte av utseende, men som har en mer syrlig smak. Her søter jeg den med litt vaniljesukker og får en krem som står veldig godt til sommerens søte, røde bær. Og apropos bærene. Det har jo vært litt ekstra mye regn i sommer, i alle fall her på Østlandet, og da har ikke alle jordbærene vært like søte. Mangler dine litt sødme, drysser du litt melis over bærene. Bruk en tesil. Du kan selvfølgelig putte på de bærene du ønsker. Nyrørte blåbær, for eksempel, vil jo smake helt enestående godt til dette!

Ultragod kake med bringebær og jordbær

Dette trenger du for å lage denne gode kaka

Kakebunn
150 g smør
75 g sukker
225 g hvetemel

Fyll
2 1/2 dl crème fraîche, fullfet
2 ts vaniljesukker
250 g jordbær
250 g bringebær

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en paiform med smør eller formfett. Bruk gjerne en form med løs bunn.

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og tilsett så sukkeret. Ta kjelen av varmen og rør rundt til sukkeret er oppløst. Tilsett hvetemelet og rør det inn til du får en glatt og fin deig. La deigen hvile i 2–3 minutter, sånn at den blir kald nok til at du greier å ta i den, og hvelv den over i paiforma.

Klem den utover og oppover kantene med fingrene. La den stå og hvile i 15–20 minutter før du steker den midt i stekeovnen i ca. 20 minutter. Kantene skal bli gyllenbrune, men følg godt med, for fargen går fort fra gyllenbrun til brent. La bunnen avkjøles på en bakerist.

Når bunnen er helt kald, tar du av paiforma hvis du bruker form med løse kanter. Selve bunnen kan du la være igjen.

Pisk crème fraîche og vaniljesukker stivt i en miksmaster eller for hånd. Kremen skal være lett stiv (hvis det er noe som heter det), så stopp piskingen før den er helt stiv. Fordel kremen i paibunnen.

Rens jordbærene og del dem i to og fordel både dem og bringebærene oppå kremen.

Ultragod kake med bringebær og jordbær Ultragod kake med bringebær og jordbær

Den syrlige kremen og de søte bærene er en veldig god kombinasjon!

Ultragod kake med bringebær og jordbær

God kake!

 

 

 

13 kommentarer til “Jordbær- og bringebærkake”

 1. Denne kaken ser bare helt himmelsk ut! Jeg planlegger å lage den til 17. mai. I den forbindelse lurer jeg på om bunnen kan stå over natten? Eller om bunnen burde lages og spises samme dag for best resultat?
  Har du foresten prøvd å lage den med noen andre bær? Vurderer å tilsette litt blåbær og å få den “norske” looken.

  – Merethe

 2. Hei Merethe!
  Bunnen kan godt stå over natta. Det går helt fint. Creme fraiche-kremen hadde jeg pisket opp og fordelt over like før servering, så der du sikker på at bunnen holder seg sprø. Blåbær blir knall 🙂
  God bakst!

 3. Denne kaken lager jeg hver 17. mai. Har lagt den i hjemmelandet mitt, Costa Rica også. Fatet blir tomt like rask i begge land! Tusen takk for alle dine deilige oppskrifter og så flink du er å forklare, alltid med smil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon