Smuldrepai med nektariner og bringebær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter + avkjøling

Porsjoner: 6

Smuldrepai med nektariner og bringebær

Jeg har helt dilla på smuldrepai for tiden! Det er så godt! Kjapt å lage er det også, og når det da i tillegg også er enkelt å bytte på de ulike bærene eller frukten man bruker, er det i grunn bare å kjøre på.

Dagens smuldrepaiversjon er med nektariner og bringebær! Søte og gode smaker som går godt sammen og som gir en fantasisk farge på fyllet.

Server gjerne smuldrepaien med vaniljeis eller pisket krem!

Har du frosne bær liggende i fryseren? Sjekk ut denne smuldrepaien med bær!

Ingredienser

Smuldretoppingen
50 g hvetemel
125 g lettkokte havregryn
100 g sukker
100 g smør
1 ts flaksalt

Fyllet
5 nektarin(er)
225 g bringebær
40 g sukker
20 g mykt, brunt sukker

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og finn frem en ildfast form. Her bruker jeg en jernstekepanne som er 23,5 cm i diameter.

Ha alle ingrediensene til smuldretoppingen i en bolle. Del smøret i terninger og smuldre inn for hånd. Du kan også bruke en matprosessor til smuldringen, men da må du smuldre smøret inn i melet og sukkeret først, så tilsette havregrynene og røre sammen. Og da går det egentlig like fort å gjøre det for hånd.

Del nektarinene i båter og bland båtene sammen med bringebærene og begge sukkertypene i den ildfaste formen. Fordel smuldretoppingen over.

Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 30 minutter til toppingen har blitt gyllenbrun.

La smuldrepaien stå en liten stund før servering.

Serveres med is eller pisket krem.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon