Denne paien er perfekt å lage når du har lyst på noe skikkelig godt, men egentlig ikke har tid eller ork til å legge ned mye jobb!

Du kan selv bestemme hvilke bærtyper du ønsker å bruke, og du kan bruke både ferske og frosne bær!

Jeg lagde denne da det var en aldri så liten gjeng med ungdommer på hytta forrige uke, og på hytta er det bestandig litt sånn «Hva er det jeg har tilgjengelig»-prinsippet som gjelder. Jeg hadde 400 g ferske amerikanske blåbær og så hadde jeg noen poser med frosne bringebær og jordbær.

Som du kan se i oppskriften bruker jeg ikke noe maisenna eller annet fortykningsmiddel til bærene, for sausen blir så god.

Du må gjerne servere den med is eller mer pisket krem enn det jeg hadde når bildet ble tatt. Jeg hadde bare skarve 1 dl fløte stående i kjøleskapet, så da ble det det.

Nesten hele paien var oppspist 5 minutter etter at vi hadde tatt matbildet! Ha ha ha!

Smuldrepai med bringebær, jordbær og blåbær

nok til 8 personer

Smuldretoppingen
100 g hvetemel
250 g lettkokte havregryn
200 g sukker
200 g kaldt smør
1 ts flaksalt

Bærene
400 g bringebær, ferske eller fryste
400 g jordbær, ferske eller fryste
400 g blåbær, ferske eller fryste
200 g sukker
1 ts kanel

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og finn frem en ildfast form på ca. 30 x 20 cm.

Ha alle ingrediensene til smuldretoppingen i en bolle. Del smøret i terninger og smuldre inn for hånd. Du kan også bruke en matprosessor til smuldringen, men da må du smuldre smøret inn i melet og sukkeret først, så tilsette havregrynene og røre sammen. Og da går det egentlig like fort å gjøre det for hånd.

Bland sammen alle bærene, sukkeret og kanelen i den ildfaste formen og fordel smuldretoppingen over.

Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 30 minutter til toppingen har blitt gyllenbrun.

La paien avkjøles en liten stund før servering. Her serverer jeg pisket krem og litt revet sjokolade til. Det er også kjempegodt med vaniljeis til paien.

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *