Bringebær- og valnøttkake med supergod glasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bringebær- og valnøttkake med supergod glasur

Har du lyst på en superdupergod kake? Da synes jeg du skal lage denne! Så saftig, så god og så vakker å se på!

Jeg er, som jeg også har skrevet veldig mange ganger før, særdeles svak for en god kakeglasur. Det er ingen tvil om hvor på skalaen denne glasuren havner – en sveitsisk marengs full av godt smør! Mmm! Lurer du på hva i all verden en sveitsisk marengs er? Svaret får du lenger ned i oppskriften! Ettersom jeg bruker brunt sukker i marengsen, får den ferdige glasuren en lett gyllen farge.

Valnøttsmulene som jeg fordeler rundt i formen før jeg heller i selve røra, gir en fantastisk god smak til den ferdige kaka.

Bringebær- og valnøttkake med supergod glasur

Kakebunn
30 g valnøtter
150 g sukker
1 ½ ts vaniljesukker
100 g brunt sukker
200 g romtemperert smør
2 egg
200 g hvetemel
1 ts natron
½ ts bakepulver
2 ½ dl skummet kulturmelk
2 ss appelsinjuice

Marengssmørkrem
4 eggehviter
150 brunt sukker
200 g romtemperert smør

Pynt
50 g valnøtter
1 ss honning
150 g bringebær

Bringebær- og valnøttkake med supergod glasur

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør en rundform på 26 cm i diameter med et godt lag smeltet smør.

Ha valnøttene i en food processor sammen med halvparten av det hvite sukkeret og kjør knivene til det blir smulete. Fordel blandingen i kakeformen og rist rundt slik at hele innsiden av formen blir dekt.

Ha resten av sukkeret, alle typer i en miksmasterbolle sammen med smøret og pisk det luftig og lett, det tar 6–7 minutter. Tilsett eggene ett av gangen og pisk dem godt inn.

Bland sammen det tørre i en bolle, og rør rundt noen ganger med en visp for å fjerne eventuelle melklumper. Bland kulturmelken og appelsinsaften i en annen bolle. Tilsett dette vekselsvis mens mikseren går på forholdsvis lav hastighet. Rør til alt er blandet. Hell røren over i formen.

Stekes i ca. 40 minutter. Sjekk med en tynn kakepinne for å se om kakebunnen er gjennomstekt. Avkjøles på en kakerist. La formen være på de første 15 minuttene.

Ha eggehvitene og sukkeret til marengssmørkremen i en miksebolle og sett bollen på toppen av en kasserolle med litt kokende vann i. Varm opp dette til det blir 68–70 grader mens du rører hele tiden. Du kan bruke et temometer eller fingeren som mål. Det er passe varmt når du nesten brenner deg på fingeren. (Jeg brenner meg iallfall, men så har ikke jeg smedfingre heller.)

Fest miksebollen på miksmasteren og pisk til du får en luftig og blank, kald  marengs. Del opp smøret i mindre biter og tilsett dem i marengsen mens mikseren fremdeles går. Pisk til alt er godt inkorporert. Følg godt med slik at kremen ikke skjærer seg.

Legg kakebunnen på et serveringsfat med nøttesiden opp. Fordel marengssmørkremen over.

Rist valnøttene i en tørr stekepanne til de blir litt brunflekkete. Tilsett honningen og rør det sammen. Fordel nøttene og bringebærene over kremen.

Bringebær- og valnøttkake med supergod glasur

Kos deg!

8 kommentarer til “Bringebær- og valnøttkake med supergod glasur”

  1. Heia
    Først må jeg få si at du har en kjempespennende blogg med mye lekkert å se på.
    Denne kaken så utrolig god ut, kan jeg bake og ha smørkremen på dagen før den skal serveres?
    Klem fra Merete

  2. Bra oppskrift, Marit!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    🙂

  3. Forferdeleg vanskeleg kake. Den blir jo aldri steikt, men får veldig fort brun steikeskorpe. Kva gjer eg feil?

  4. Hei Therese!
    Ja, dette er en litt vanskelig kake, men det er egentlig glasuren som er vanskeligst. Jeg har ikke hatt problemer med bunnen. Kankjse stekeovnen din steker sterkere enn min, så prøv å skru ned varmen litt og øk steketiden litt. Du kan også legge et bakepapir over bunnen så den ikke blir for mørk.
    Lykke til videre med bakingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon