På tur til Berlin med Landbruksministeren!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

På tur til Berlin med Landbruksministeren!

Forrige uke var jeg i Berlin sammen med en fin gjeng matfolk hvor vi, i tillegg til å besøke en superstor matmesse – Grüne Woche – skulle bruke en dag til å diskutere og komme frem til et forslag for hvordan Norge som matnasjon skal se ut i fremtiden.

Det var Landbruksminister Jon Georg Dale som inviterte og ledet møtene, og det ble en riktig så spennende tur! Oppslagsbildet er en selfie jeg la ut på Snap fra vi spiste lunsj på den norske standen på Grüne Woche. Bildet måtte nesten få bli med her også, selv om det var lite og hadde litt dårlig oppløsning.

Foto: Vidar Alfarnes/Landbruks- og Matdepartementet

Det var mye spennende som ble diskutert. Her sitter jeg sammen med Anni Byskov – som driver Anni’s Pølsemakeri, Lars Petter Bartnes – som er leder i Norges Bondelag, Arne Sørvig – som leder Bocuse d’Or Norge og Jan Tjosås – som er styreleder i Hanen.

Foto: Vidar Alfarnes/Landbruks- og Matdepartementet

God stemning!

Under her ser dere en skikkelig verdensmester! Gunnar Waagen lager sammen med sin kone, datter og svigersønn osten Kraftkar som ble kåret til verdens beste ost i World Cheese Awards i 2016. Da ble den også kåret til den beste osten av alle vinnerne gjennom konkurransens 29 år! Du kan lese mer om Tingvollost her!

Jeg synes at det er litt ekstra morsomt at de er fra Tingvoll, for pappa var derfra, så jeg har tilbragt 3 uker hver sommer frem til jeg var 17-18 år nettopp på Tingvoll.

Trønderdamer i fine bunader!

Astrid Aasen, fra Gangstad Gårdsysteri på Inderøya og Den Gyldne Omvei (der jeg er fra) fikk Spesialitetsmerket for sin ost Granstubben!

Til høsten skal vi, i denne næringsdelegasjonen, treffes igjen for å sluttføre samtalene og forplikte oss i videre satsing og fokus på norsk mat.

5 kommentarer til “På tur til Berlin med Landbruksministeren!”

  1. Jeg er veldig stolt av å jobbe med å få folk til å oppleve naturen og maten på Innherred og Trøndelag. Vi har så mye å være stolte av og vi har fortsatt så uendelig mange muligheter!

  2. Dale virker som en mann som virkelig brenner for mat. Etter det jeg har sett på TV2, så har han også en fortid som kjøttskjærer fra slakteri. Dessverre hører det til sjeldenhetene at ministere har fag-bakgrunn. Men her er regelen som bekrefter unntaket! 🙂

  3. Hei – vi var en jentegjeng på 4 som var innom Grüne Woche fredag! Den norske standen imponerte stort – og messen i seg selv var jo et eventyr. Vi prøvesmakte og -drakk oss gjennom hele verden.
    Jeg fikk tak i Kürbiskernöl (gresskarkjerneolje) fra Steiermark i Østerrike – den er veldig god til salater og som liten pfiff til suppeskålen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon