Godt å spise i Aarhus
Jeg har vært på en aldri så liten bespisningstur til Aarhus i Danmark. Og det kan jeg slå fast med en gang: Jeg kom hjem skikkelig mett! Her er det mye god mat å by på.
Første matstopp var Emmery’s, som er en 100 % økologisk bakerikjede – de har bakeriutsalg i Aarhus og København.
Jeg likte veldig godt det faktum at du får med et søtt, lite stykke veldig god brownie når du bestiller en kopp te eller kaffe. Jeg så at også de som kom og kjøpte “kaffe to go” fikk med seg brownien. Tenker at den ideen kan gjerne noen gode, norske bakeri ta med seg også!
Kult miljø.
På kvelden spiste vi på Nordisk Spisehus. De har en ganske så morsom måte å lage menyene sine på. De tar rett og slett oppskrifter fra ulike Michelinstjernerestauranter og setter sammen sine egne tema under fanen: Michelinopplevelser fra hele verden. Nå for tiden er temaet Oslo & Stockholm – hvor inspirasjonen og oppskriftene er hentet frestauranter i Oslo og Stockholm som har de ettertraktede stjernene.
Vi spiste breiflabb med grønt og persille fra Ylajali og oksestek med kål og jordskokk fra Oaxen Krog. Lekkert anrettet og massevis av gode smaker. Jeg synes spesielt breiflabben var supergod og skulle gjerne spis mer av den.
For hver gang de skifter tema på menyene sine, bytter de også ut bildene på veggene. Tidligere i år har de hatt Tokyo & Barcelona, Paris møter New York, En hyllest til Michelin samt en meny de kalte Stjernedryss fra Matadors tid.
Det er jo litt moro å se hvordan trendene skifter. Nå er det traktekaffe som gjelder igjen!
Det kommer enda et blogginnlegg fra turen.