I høst var jeg på matreise i Tromsø sammen med en gjeng andre matskribenter og -journalister, og vi spiste oss gjennom to hektiske dager. Det ble så hektisk da jeg kom hjem igjen også at jeg aldri fikk lagd noe blogginnlegg om turen. Det fortjener den imidlertid.

Mens jeg var i Tromsø lagde jeg også en reisereportasje for Allers, og ettersom den er på trykk denne uka, tenkte jeg at det passer perfekt å vise noen smakebiter fra turen min.

Sjømat i Tromsø

Vi startet oppholdet vårt på brygga i Tromsø, nærmere bestemt på Fiskekompaniet, hvor vi spiste en deilig lunsj. Bildene av maten ble ikke spesielt fine, så da viser jeg heller uttiksten fra bordet – se bildet under!

Sjømat i Tromsø

Jeg fikk besøkt mitt andre lakseoppdrettsanlegg:

Sjømat i Tromsø

Trine Sandberg, fra Trinesmatblogg og undertegnede. Jeg måtte bare vise fram mine særdeles passende sko for anledningen! (selv om bildet ikke er helt i fokus)

Sjømat i Tromsø     Sjømat i Tromsø

Charlotte Gjone, fra Apeland, og representanten fra Lerøy.

Sjømat i Tromsø

Vi dro rett fra oppdrett til Halvor’s. De er spesialister på tørrfisk, klippfisk og lutefisk. Og, ja: det er forskjell på kvaliteten på det du får kjøpt i butikken! Her er det tørrfisk som ligger til utvaning.

Sjømat i Tromsø

Gutta hos Halvor’s.

Sjømat i Tromsø

Jeg rakk å få med et bilde av hurtigruta til kai før vi gikk til en fantastisk tur med den gamle hvalskuta Vulkana.

Sjømat i Tromsø

Her er vi i dørken på Vulkana. Bak oss er det tyrkisk bad……

Sjømat i Tromsø

….og oppe på dekk er det saltvannsstamp. Du ser lysene fra byen i det fjerne. Særdeles eksotisk! Her fikk vi også servert deilig 3-retters midda.

På dag to raste jeg rundt i byen for å lage reisereportasje for Allers.

Jeg dro først tilbake til Vulkana, for jeg ønsket noen lysere bilder.

Sjømat i Tromsø

Verten Per-Christian Lien demonstrerte villig hvordan de hogger ved på dekk!

Sjømat i Tromsø     Sjømat i Tromsø

Brygger skaper en utrolig stemning. Elsker det!

Sjømat i Tromsø     Sjømat i Tromsø

Marco Bait har drevet Helmersens delikatesse i 10 år. Kjempeflott butikk. Her kan du kjøpe deg en kopp god kaffe og sette deg ned ved vinduet også!

Sjømat i Tromsø

Aunegården er en kjempeflott konditori og restaurant. Gammelt bygg med veldig mye historie.

Sjømat i Tromsø

Stemning! Dette er rommet mellom konditoriet, som ligger ut mot gaten, og restaurantdelen.

Sjømat i Tromsø

Konditor Elin Solheim lager alle kakene som selger selv. Jeg spiste en ostekake som smakte fantastisk!

Vi avsluttet oppholdet på Vertshuset Skarven, hvor kokk Gunnar Jensen lagde mat sammen med oss. Det er samme Gunnar som vant finalen i Det Norske Måltid på søndag. Vi ble gode og mette!

Sjømat i Tromsø

Stekt klippfisk med bacon og gulrotstuing.

Sjømat i Tromsø

Sild med diverse tilbehør.

Sjømat i Tromsø

Rå laks med rogn og kokte asparges.

Sjømat i Tromsø

Kongekrabbe med salat.

Sjømat i TromsøKongekrabbe med brokkoli.

Sjømat i Tromsø

Fritert brisling.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

  1. Den klippfisken på Skarven er bare helt fantastisk! Og neste gang bør du prøve trøffelkaka på Aunegården, anbefales på det varmeste 🙂

  2. Hei, ja grillet klippfisk på Arctandria er en vinner!
    Men Tromsø og omegn har så masse mer å by på!
    Håper dere kommer snart tilbake og da inviter
    matentusiaster i Tromsø til kurs, hilsen Merete

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *